Afbeelding

Eijgelaar Natuursteen: Grafmonument van versteend hout

Partnerbijdrages

Grafmonument van versteend hout

Versteend hout is één van de bijzondere en nieuwere materialen in het huidige begraafplaatsbeeld. Het is duurzaam, en heeft, ondanks zijn grilligheid in vorm, een warme, natuurlijke uitstraling. Heel passend voor natuurliefhebbers en ‘houtmensen’...


De meeste stukken versteend hout worden gewonnen in Indonesië. Bomen, die ooit door een dikke laag vulkanisch as zijn bedolven, hebben zich in een proces van duizenden jaren getransformeerd: houtvezels zijn door de mineralen in de as versteend. Net als elke boom en net als elk mens, zijn alle stukken versteend hout uniek. Samen met de nabestaanden wordt gekeken welk exemplaar of welke combinatie van stukken versteend hout, het meest aanspreekt of symboliseert.

Van versteend hout kan ook een bijpassende omranding gemaakt worden met binnen de omranding grind, kleine stukjes versteend hout of een (gedeeltelijk) tuintje. Versteend hout combineert mooi met een eenvoudig tekstplaatje van glas met geknabbelde kanten of juist een kunstzinnig glaspaneel dat iets meer over de overledene vertelt. Het monument kan ook gepersonaliseerd worden met een tekstplaatje of accessoires van brons, aluminium of RVS.

In onze showroom kunt u diverse stukken versteend hout bekijken. Komt of belt u gerust voor meer informatie.

Warme groet, Riëtte Piening

Eijgelaar Natuursteen b.v., Kampen

Eijgelaar Natuursteen b.v., Steenhouwerij sinds 1862

Nijverheidsstraat 24, Kampen.
T: 038-33 121 75
W: www.eijgelaar.nl

Abonneer gratis

op de digitale krant en ontvang
deze wekelijk in je mailbox.