Afbeelding
Henk Teerink

Zwaar weekend voor Brink !

· leestijd 1 minuut Sport

Zwaar weekend voor Brink !

IDM Schleizer Dreieck race 7 & 8.

Het IDM weekend op het circuit van Schleiz stond afgelopen weekend 27, 28 en 29 juli voor de deur. Een circuit waar ik nog nooit gereden heb in mijn race carrière. Het was dus enorm belangrijk om vanaf het begin snelheid te vinden.

Vrijdag stonden er 3 vrije trainingen op het programma. Ik begon de eerste training en stond er versteld van hoe enorm moeilijk en snel dit circuit was. WoW! Ik stond na de eerste training op een één na laatste positie. Er was dus werk aan de winkel voor mij. Elke sessie verbeterde ik mijn rondetijden dik en ik wist de dag af te sluiten op positie 17. Zaterdag stonden er 2 kwalificaties op het programma. Ik wist in de eerste kwalificatie een 17e rondetijd neer te zetten. Ik had mijn rondetijd van vrijdag verbeterd, maar tevreden was ik absoluut niet. Er moest meer tijd gewonnen worden in kwalificatie 2. In de tweede kwalificatie had ik meteen een goed gevoel. Ik verbeterde mijn rondetijd met 0.7 seconden! Yes! P15 op de grid voor de races op zondag.

Race 1 op zondag. Ik maakte een goede start en dook als 13e de eerste bocht in. Ik wist dit een aantal ronden vast te houden, maar ik was niet constant genoeg om mijn snelle tempo vast te houden. Ik werd door 2 man gepasseerd, maar ik kon gelukkig aansluiting houden. Helaas kon ik geen aanval meer inzetten en finishte ik de race als 15e.... Race 2 moest beter!!

Race 2. Ik was super gefocust en wist wat ik moest doen. Ik kwam super goed van mijn plek en dook als 10e de eerste bocht in. Ik kwam de eerste ronde als 11e door en dit wist ik bijna de hele race vast te houden, tot ik problemen kreeg met mijn versnellingsbak. De laatste 4 ronden wou de motor niet goed meer terug schakelen, waardoor ik enorm veel tijd verloor. Ik werd door 2 man gepasseerd en kwam als 13e over de finish. Enorm zuur! ,want ik reed echt een goede race met een goed tempo.

Dit weekend was voor mij enorm moeilijk, maar we hebben opnieuw heel veel geleerd en dat nemen we mee naar de volgende race! 24,25 en 26 augustus wordt race 9 & 10 verreden op de Lausitzring in Duitsland. Daar gaan we opnieuw voor een mooi resultaat!

groeten Ricardo #4