Afbeelding

Aktiviteit Kidzz Science Lab

· leestijd 1 minuut Cultuur

Geslaagd evenement van het Kidzz Science Lab in de Stadskazerne van Kampen.

Afgelopen woensdag 25 juli heeft het Kidzz Science Lab een geslaagde première beleefd in de Stadskazerne van Kampen. Van twee tot vier uur ‘s middags waren kinderen van 7 t/m 9 jaar welkom. De middag begon met een korte quiz met leuke weetjes rondom het thema Licht. Vervolgens waren er vier workshops van waar uit dit thema vanuit verschillen invalshoeken is benaderd. Op woensdag 15 augustus zijn kinderen van 10 tot 12 jaar welkom. Er is plaats voor maximaal 25 kinderen.

Vijftien kinderen waren naar de Bibliotheek in de Stadskazerne gekomen voor de aftrap van het Kidzz Science Lab. Na een welkom begon de middag met en een kleine quiz. Een vraag was onder andere hoeveel keer je rond de aarde zou kunnen lopen in één seconde, wanneer je net zo snel bent als het licht. Kinderen konden hun keuze kenbaar maken door naar de letter van het juiste antwoord te lopen. Vervolgens werd het thema in vier workshops belicht waarbij ook de fantasie en de creativiteit van de kinderen op de proef werd gesteld. Aan de Bedenk het zelf tafel konden kinderen een oplossing bedenken voor een probleem. Het werd een geslaagde middag en de kinderen waren enthousiast. Zij verdienen ook zeker een compliment!

Nog twee bijeenkomsten
Op woensdag 15 augustus vindt de tweede bijeenkomst plaats voor kinderen van 10 t/m 12 jaar. Zij zijn dan van 10.00 uur tot 12.00 uur van harte welkom. Op woensdagochtend 29 augustus is er eveneens ’s morgens van 10 tot 12 uur nog een bijeenkomst voor kinderen van 4 t/m 6 jaar. Dan wordt het thema Licht aan deze leeftijdsgroepen gepresenteerd. Deze bijeenkomsten vinden eveneens plaats in de Bibliotheek in de Stadskazerne. Deelname kost € 5,- per kind per keer en aanmelden kan via de mail: kidzzsiencelab@outlook.com.

Het Kidzz Science Lab
Het Kidzz Science Lab is een nieuw initiatief in Kampen, dat is ontstaan uit het idee dat er in Kampen ruimte is voor meerdere leuke activiteiten voor kinderen tijdens de schoolvakanties. De werkgroep bestaat uit vijf enthousiaste leden die in Kampen een plek willen creëren waar kinderen in de basisschoolleeftijd samen kunnen komen om spelenderwijs te leren, ontdekken en te onderzoeken. Een plek die hen inspireert en waar zij herinneringen opdoen die zij de rest van hun leven bij zich dragen. Inspiratie komt uit de wetenschap, techniek, actualiteit en het bedrijfsleven. Onderwerpen worden aangedragen door de kinderen zelf. Daarbij werkt het Kidzz Science Lab volgens de filosofie van Steven Covey. Deze heeft de zeven eigenschappen van effectief leiderschap (The Seven Habits of Highly Effective People) ontwikkeld. Deze zijn vertaald naar de wereld van kinderen. Meer is te zien op onze Facebookpagina: https://www.facebook.com/Kidzzsciencelab/