Afbeelding

Orgelconcert in de Bovenkerk Kampen

Algemeen

Orgelconcert Bovenkerk

Op donderdag 16 augustus geeft de bekende organist Bas de Vroome uit Delft een orgelconcert op de beide orgels van de Kamper Bovenkerk. Voor dit concert heeft hij een interessant en afwisselend programma samengesteld.

Bas de Vroome begint het concert op het koororgel met twee bekende werken van Bach namelijk de 4e Triosonate en Toccata, adagio en fuga. Speciale aandacht is er dit seizoen voor het improviseren. Ook De Vroome zal een improvisatie geven, waarover is op dit moment nog niet bekend. Na zijn improvisatie gaat hij verder op het hoofdorgel met acht kleine werkjes van Haydn, oorspronkelijk geschreven voor het Flötenuhr. Een perfect werk om de diverse klankmogelijkheden van het Hinszorgel te etaleren. Tenslotte twee werken van tijdgenoten maar een wereld van verschil wat compositie betreft. Eerst van Jan Zwart de Sombere muziek over Psalm 103. Al vaak in Kampen gespeeld, een indrukwekkend werk. Daarna en tevens tot slot de Partita over ‘Wachet auf’ van Hugo Distler. Bas de Vroome is een specialist in de werken van Distler en heeft deze ook allemaal op cd gezet.

Bas de Vroome is organist van de Oude en Nieuwe kerk in Delft en is docent aan het conservatorium in Rotterdam.

Het orgelspel is te volgen op een beamer en na afloop van het concert is er koffie, thee of fris. Allen van harte welkom in de Bovenkerk.

Donderdag 16 augustus. Aanvang; 20:00 uur, kerk open; 19:30 uur. Toegang €10/8/6,-

Afbeelding
Gemeentelijk optreden bij ontrechting en rechtsherstel Joodse inwoners onderzocht Algemeen 16 uur geleden
Bernard van den Belt en Esther Dekker verwelkomen de leescoördinatoren van Bibliotheek op school
Feest bij bibliotheek èn basisscholen met tien jaar 'Bibliotheek op school' Algemeen 16 uur geleden
Afbeelding
Gemeentelijk optreden bij ontrechting en rechtsherstel Joodse inwoners onderzocht (5 foto's) 5 foto's instagram 17 uur geleden