Afbeelding

Rabobank IJsseldelta stelt 100.000 euro beschikbaar voor maatschappelijke initiatieven

Algemeen

REGIO - In het kader van de Rabobank Coöperatie Weken stelt de Rabobank dit jaar 100.000 euro coöperatieve winst beschikbaar voor buurtversterkende initiatieven in de regio Zwolle, Kampen, Genemuiden, Hattem en Zwartsluis.

Buurtversterkende initiatieven zijn bijvoorbeeld een oplossing voor vereenzaming bij ouderen, ontwikkelplekken voor kinderen of een leuke ontmoetingsplek voor jongeren. In de richtlijnen (https://www.cooperatieweken.nl/ijsseldelta/criteria/?) is te lezen of een initiatief aansluit bij de Rabobank Coöperatie Weken. Inschrijven kan tot en met zondag 1 oktober via https://www.cooperatieweken.nl/ijsseldelta/inschrijven/?

Stemmen

Rabobank klanten bepalen de verdeling van het beschikbare bedrag door te stemmen op hun favoriete initiatief. De stemperiode loopt van woensdag 1 november tot en met woensdag 15 november. Eind november worden de verdiende bedragen bekend gemaakt.

Bonusprijzen

Het thema van dit jaar is Samen Doen, Samen Delen. Om initiatieven in deze regio te stimuleren verdeelt Rabobank IJsseldelta drie bonusprijzen van 2.000 euro in de categorie ‘Beste thema initiatief’. Daarnaast worden er drie prijzen van 1.000 euro verdeeld voor de bonusprijs 'Beste video'. De leukste inzendingen op de Facebookpagina van de Rabobank krijgen een extra bijdrage.

Informatieavonden

In september worden er informatieavonden gehouden in Genemuiden (10 september), Zwolle (11 september), Hattem (12 september) en Kampen (13 september). Aanmelden kan via www.cooperatieweken.nl/ijsseldelta/inschrijven-informatieavonden/.