Afbeelding

Eerste Kamper derby op 29 september

· leestijd 1 minuut Sport

KAMPEN – De eerste Kamper derby in het nieuwe voetbalseizoen staat gepland voor 29 september. Op de tweede speeldag treffen IJVV en DOS Kampen elkaar in IJsselmuiden.

De eersteklassers KHC en Go-Ahead Kampen spelen tegen elkaar op 17 november op Sportpark De Venen. Op 2 februari volgend jaar ontmoeten beide ploegen elkaar op Sportpark Middenwetering. Go-Ahead begint de competitie met een thuiswedstrijd tegen DOS ’37. KHC start in Ede bij DTS ’35.

In de tweede klasse H begint DOS Kampen in de competitie thuis met de derby tegen Be Quick ’28. IJVV start met een uitbeurt bij degradant FC Zutphen. DOS en IJVV spelen een week later tegen elkaar. De return in Kampen wordt gespeeld op 16 februari.

Kampioen Zalk begint het avontuur in de derde klasse C met een lastige klus. De ploeg van trainer Gerrit Hamer reist af naar Biddinghuizen voor het duel tegen BAS. Deze ploeg eindigde het afgelopen seizoen als vierde in de derde klasse C.

In de vierde klasse D spelen VV Kampen, ’s-Heerenbroek en Wilsum in geheel andere competitie dan gebruikelijk met diverse andere clubs. De serie onderlinge derby’s begint op 27 oktober met ’s-Heerenbroek tegen Wilsum. Op 1 december treffen VV Kampen en ’s-Heerenbroek elkaar op Sportpark De Maten. Een week later ontvangt Wilsum VV Kampen. Na de winterstop speelt Wilsum op 16 maart tegen ’s-Heerenbroek. De derby’s tussen VV Kampen en Wilsum en ’s-Heerenbroek-VV Kampen worden gespeeld op respectievelijk 13 april en 20 april. Omdat Storica zich heeft teruggetrokken, spelen er maar dertien ploegen in de vierde klasse D en zijn er slechts twee periodetitels te verdelen. Elke speeldag is er één ploeg vrij. In de eerste speelronde is dat Wilsum.

De Kamper clubs beginnen de competitie op zaterdag 22 september. Op zaterdag 1 september start de poulefase van de districtsbeker. Er wordt gespeeld op de zaterdagen 1, 8 en 15 september.

Afbeelding
Gemeentelijk optreden bij ontrechting en rechtsherstel Joodse inwoners onderzocht Algemeen 13 uur geleden
Bernard van den Belt en Esther Dekker verwelkomen de leescoördinatoren van Bibliotheek op school
Feest bij bibliotheek èn basisscholen met tien jaar 'Bibliotheek op school' Algemeen 13 uur geleden
Afbeelding
Gemeentelijk optreden bij ontrechting en rechtsherstel Joodse inwoners onderzocht (5 foto's) 5 foto's instagram 15 uur geleden