Afbeelding

Tentoonstelling 'De Wonderkamer van Kampen' zoekt voorwerpen

· leestijd 1 minuut Algemeen

KAMPEN - Iedereen kent het wel: een buurvrouw die een bijzonder kopje in de vitrinekast heeft staan, een oom die een heel mooi erfstuk heeft of misschien loopt iemand zelf wel alle rommelmarkten af op zoek naar bijzondere vondsten. Het Stedelijk Museum Kampen vindt het jammer dat deze voorwerpen niet voor een groter publiek zichtbaar zijn en wil daar met een tentoonstelling verandering in brengen.

Wie een bijzonder voorwerp in huis heeft kan van 1 september tot en met 30 september 2018 foto's daarvan uploaden via https://www.dewonderkamervankampen.nl/index.php/tentoonstelling. Per persoon mogen er 3 stukken worden ingezonden. Alle stukken worden voorafgaand aan plaatsing op de website bekeken door medewerkers van het museum. Daarom kan het tot drie werkdagen duren voordat een inzending op de website zichtbaar is.

Vanaf 1 oktober 2018 is het niet meer mogelijk om stukken in te zenden. Dan begint het ‘selectieproces’. Inzenders van stukken die worden uitgekozen om deel te nemen aan de tentoonstelling, ontvangen in oktober hierover bericht. De stukken die aan de tentoonstelling deelnemen worden op kosten van het museum vooraf getaxeerd.

Met name mensen die een voorwerp bezitten dat gelinkt is aan (de gemeente) Kampen worden aangemoedigd dit object in te sturen. De tentoonstelling is van 15 december tot en met 3 februari 2019 in het Stedelijk Museum Kampen te zien.

Fotobijschrift

Op de foto staat een hondenkar uit circa 1900. In de 17e tot 20ste eeuw was de hondenkar een kar die door een hond werd voortgetrokken. Groenteboeren, bakkers, fotografen, zelfs de postbode maakte gebruik van de trekkracht van honden. Hondenkarren waren veel goedkoper dan paard en wagen; daarvoor waren veel mensen te arm. Tot halverwege de twintigste eeuw mocht de hondenkar in Nederland worden gebruikt.

Afbeelding
Passieconcert door CMV Euphonia Wilsum in de Hoeksteen IJsselmuiden (3 foto's) Algemeen instagram 13 uur geleden
Afbeelding
Django Wagner zegt af voor Sail Kampen 2024 en wordt vervangen door Henk Dissel Algemeen 16 uur geleden
Ook bij regen houdt je het droog bij Sail Kampen 2024.
Enorme paraplus boven evenemententerrein houden bezoekers Sail Kampen 2024 droog Algemeen 16 uur geleden
Afbeelding
Luchtbeelden tonen opbouw indrukwekkend evenemententerrein van Sail Kampen 2024 Algemeen 18 uur geleden
Afbeelding
Leg jij het gevoel van Sail Kampen 2024 vast op foto? Stuur je foto in en win. Algemeen 28 mrt, 09:00
Afbeelding
Wie wil De Brug bezorgen in de binnenstad van Kampen? (En enkele andere wijken) Algemeen 28 mrt, 08:17
Een eigen moestuin; Alex oefende er in Kampen al mee, maar straks heeft hij een immense moestuin voor eigen biologische teelt (foto: Attest Communicatie)
Freelancer De Brug vertrekt naar Bulgarije (8): Natuurlijk wil ik ook een eigen moestuin Algemeen 27 mrt, 15:57
Afbeelding
Koggejournaal: Nieuw Vaarseizoen Algemeen 27 mrt, 15:46
Andries Heidema
Provinciale Staten wil verder met Commissaris van de Koning Andries Heidema Algemeen 27 mrt, 15:41