Afbeelding

Reactie politie op bijtincident

Algemeen

KAMPEN - Een vrouw is zaterdag 18 augustus 2018 aangevallen door een hond en ernstig gewond geraakt. De politie heeft de hond in beslag genomen. De politie constateert dat dit een onderwerp is wat leeft in de buurt en wat vragen oproept. Daarom licht de politie de situatie toe.

"Via de media wordt er over dit incident gesproken en we begrijpen dat dit in de buurt vragen oproept. Enkele hebben al eerder bij de wijkagent aangegeven dat deze hond 'bedreigend' zou zijn De wijkagent heeft deze signalen serieus genomen en is met de betrokken partijen in gesprek gegaan. Er zijn echter voor dit incident geen eerdere incidenten met de hond bij ons gemeld. Het blijft dan gebaseerd op een gevoel. Als politie kunnen we (helaas) alleen ingrijpen wanneer er een incident is. En dat hebben we in dit geval ook gedaan."

Onderzoek

De hond is in beslag genomen en zal een gedragsonderzoek krijgen. Dit wordt onder auspiciën van de Diergeneeskundige Faculteit in Utrecht uitgevoerd. Dit rapport wordt aangeboden aan het Openbaar Ministerie en deze nemen een beslissing wat er met de hond gaat gebeuren. "Het onderzoek loopt en dat zullen we moeten afwachten", aldus de politie.

Abonneer gratis

op de digitale krant en ontvang
deze wekelijk in je mailbox.