Afbeelding
Gerard Meijeringh

Meloudi Zaki: ‘Ik ben klaar voor nieuwe stap als hoofdtrainer’

· leestijd 2 minuten Sport

(door Gerard Meijeringh)

KAMPEN – Meloudi Zaki was de afgelopen jaren actief als assistent-trainer bij verschillende verenigingen, maar hij was toe aan een nieuwe uitdaging. Hij wil zich graag ontwikkelen als hoofdtrainer en is blij met de kans die VV Kampen hem heeft gegeven. “Mijn rugtas is zo gevuld dat ik het nu wil laten zien. Voor de groep staan en presteren.

Het is niet voor het eerst dat Zaki aan de slag gaat als hoofdtrainer. In oktober 2009 werd Henk Harmens door Swift ’64 weggestuurd. Zaki werd verrassend aangesteld als zijn vervanger. Als hoofdtrainer eindigde hij in dat seizoen als vierde met Swift in de vierde klasse D. Zaki miste echter het voetbal. Daarom stopte hij als hoofdtrainer en ging weer voetballen bij de club uit Swifterbant. Daarnaast werd hij aangesteld als technisch coördinator bij de jeugd en ging hij aan de slag als trainer bij het team onder de 23 jaar en later bij het tweede elftal en B1. Na drie seizoenen maakte een knieblessure een einde aan de spelersloopbaan van Zaki, die in het verleden in de hoofdklasse speelde bij DOS Kampen en asv Dronten.

Hij kwam bij VSCO ’61 terecht en werkte twee jaar als assistent onder de hoofdtrainer Wilfred Westerhuis. “Dat waren twee leuke jaren. Ik heb veel geleerd. Vervolgens ben ik benaderd door DOS Kampen”, aldus Zaki. Hij ging samenwerken als assistent met hoofdtrainer Han Hanekamp. Het eerste jaar verliep prima, maar in het tweede jaar raakte hij ernstig gewond bij een auto-ongeluk. “Ik ben tijdens mijn werk (Zaki heeft een eigen taxibedrijf, red.) in slaap gevallen. Ik weet er niet veel meer van.” De lijst met kwetsuren was groot. Dertien gebroken ribben, een gebroken borstbeen, een scheurtje in de rug, twee klaplongen en een hersenschudding. “Ik mag blij zijn dat ik er nog ben”, zegt Zaki, die vervolgens bij DOS op een zijspoor terecht kwam. “Pas in maart kreeg ik een gesprek met DOS of ik door zou gaan bij de club of niet. Zie eind maart nog maar eens een club te vinden. Ik vind het jammer dat de club mij na dat auto-ongeluk zo heeft behandeld. Ik had liever gehad dat ze meteen eerlijk hadden gezegd dat ze een ander gezicht wilden.”

Via Wiljan Mossing-Holsteyn kon hij toch actief blijven als trainer. Zaki werd assistent bij WHC. “Daar heb ik veel van opgestoken. Wiljan kan goed managen.” Na een bevredigende periode in Wezep vond Zaki het tijd voor een nieuwe stap. Hij wilde dolgraag aan de slag als hoofdtrainer. Via Nahit Erbilici kwam Zaki in beeld bij VV Kampen. Daarna ging het snel. “In twee avonden hebben we alles geregeld. Van beide kanten was het heerlijk ontspannend. Het is heel mooi dat Kampen mij deze kans geeft. Ik ben er klaar voor.”

Zaki wil geen doelstelling uitspreken. “We gaan voortborduren op wat Arjan ten Hove heeft opgezet. Kampen is een leuke kleine club en wil graag bovenin meedraaien.” Kampen heeft met het vertrek van Wesley van Winsum en Kevin Veger wel een jasje uitgedaan. “Maar de breedte is wel goed. Ik ben heel benieuwd hoe we het gaan oppakken. Hopelijk kunnen we weer een kunstje doen.”