Afbeelding

Concert 9 september synagoge Zwolle

Cultuur

Jiddische muziek luisteren en zingen met Rolinha Kross

Concert en workshop in Zwolse synagoge

ZWOLLE – In de Zwolse synagoge kunnen liefhebbers van Jiddische muziek op zondag 9 september luisteren naar het concert ‘A glick auf dir’ van Rolinha Kross en meedoen aan haar workshop. Hiermee wil de organisatie ‘Muziek uit de Joodse traditie’ deze muziek toegankelijk maken voor een breed publiek.

In het decor van de prachtige Zwolse synagoge komt de Jiddische muziek extra goed tot zijn recht. Met Rolinha Kross heeft de organisatie een bekende zangeres in haar genre binnengehaald. Zij behoort tot de top van de Nederlandse vertolkers van het Jiddische en Oost-Europese lied. Al jarenlang is zij te gast op de grote Nederlandse en buitenlandse podia voor wereldmuziek. Haar stijl is een fusion van jazz, Balkan en Jiddische muziek, zoals klezjazz: een mix van stijlen verbonden met haar culturele achtergrond. Kross wordt tijdens het concert ondersteund door violiste Monique Lansdorp en accordeonist Hans Derksen.

Het concert begint om 14.00 uur en kost 10 euro. De workshop Yiddische Zang en Niggunim duurt van 16.30 tot 18.30 uur en kost 10 euro. De synagoge is gevestigd aan de Samuel Hirschstraat 8. Voor meer informatie en aanmeldingen kunt u contact opnemen met Marloes van Dijk via muziekuitdejoodsetraditie@gmail.com of 06-40677067.

Wethouder Van den Belt (links) en Liset Vollebregt van de WachtVerzachter.
Zandloper overhandigd aan wethouder Van den Belt als markering start WachtVerzachter Algemeen 11 uur geleden
Afbeelding
Livera alweer 5 jaar terug in Kampen en dat wordt gevierd met 5 dagen met 20% korting Partnerbijdrages 12 uur geleden
Afbeelding
Wijkverpleging IJsselheem, werk dat er echt toe doet Partnerbijdrages 12 uur geleden