Alzheimer Trefpunt over 'Wat is dementie?'

Algemeen

Op maandag 3 september wordt in Kampen weer een avond gehouden van het Alzheimer Trefpunt. Thema van deze avond is ‘Wat is dementie?’.

Het dementiesyndroom kent verschillende vormen en fases. Welke vormen zijn er en wat gebeurt er in de hersenen? Wat zijn de symptomen en welke behandelingen zijn er mogelijk met en zonder medicijnen? Mw. Maria Bootsma, specialist ouderengeneeskunde, werkzaam in verpleeghuizen van IJsselheem, zal hierover uitleg geven.

Deze avond is vrij toegankelijk voor mensen met dementie, hun partners, familieleden, zorgverleners en andere belangstellenden. Er is een informatiestand met voorlichtingsmateriaal van Stichting Alzheimer Nederland.

De avond wordt gehouden in een nieuwe locatie: restaurant ‘Ma Greet, Burgwal 45 in Kampen (in Woonzorgcentrum Margaretha; er is voldoende parkeergelegenheid op de Burgwal). De inloop is vanaf 19.00 uur. Het programma begint om 19.30 uur. De entree en koffie/thee zijn gratis. Er is een collectebus voor vrijwillige bijdragen voor de organisatie van deze avonden.

Voor meer informatie: Stichting Alzheimer Trefpunt Kampen/Zwartewaterland, tel. 038 4691500, of e-mail kampen-zwartewaterland@alzheimertrefpunt.nl.