Eikoerei 14 en 15 september in Genemuiden

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

Het 2-jaarlijkse Streektaalfestival Eikoerei wordt dit jaar in Genemuiden gehouden op vrijdagavond 14 en zaterdag 15 september. Het thema van deze editie is ‘Deur de Tied’.

Vrijdagavond 14 september is de openingsavond in het Hervormd Centrum. Deze avond wordt verzorgd door de Taelkrink. Naast het inmiddels vertrouwde streektaalspel kunnen de bezoekers deze avond genieten van de productie ‘Braand’. Op zaterdagmorgen- en middag worden het Havenplein, Kop van de Haven en ‘t Olde Staduus het toneel voor een streekmarkt met proeverijen, ambachten en curiosa. Er wordt muziek gespeeld door onder anderen Muppetstuff en andere lokale muzikanten. Op het kidsplein zijn verschillende spelletjes en nog leuke verassingen.

Het Havenplein en Kop van de Haven geven een ware belevenis van toen en nu. Oude aken in de haven, waarbij de Vijf Gebroeders een prominente rol vervult, met op de kade de alom bekende paling- en zalmrokers, vormen het decor.

Ook zal de horeca niet ontbreken om te zorgen voor een hapje en drankje. Het Tapijtmuseum en Historisch Centrum Genemuiden zullen de gehele dag geopend zijn met de nieuwste exposities.

Speciale aandacht wordt gevraagd voor het gerestaureerde uurwerk uit de toren bij de Grote Kerk, die in de hal van ’t Olde Staduus een nieuw plekje krijgt.

Bijzonder tijdens deze dag is de mogelijkheid om het plaatselijke bedrijf Eurom, tevens hoofdsponsor van Eikoerei 2018, te bezoeken waar een immens hightech magazijn is geopend.

De zaterdag wordt traditiegetrouw afgesloten met een dienst ‘Zingnd noar de Zundag’ in de Hervormde Kerk

Het programma van dit festival is te vinden op (social) media en op de website www.sceggenemuide.nl.

Afbeelding
Gemeentelijk optreden bij ontrechting en rechtsherstel Joodse inwoners onderzocht Algemeen 15 uur geleden
Bernard van den Belt en Esther Dekker verwelkomen de leescoördinatoren van Bibliotheek op school
Feest bij bibliotheek èn basisscholen met tien jaar 'Bibliotheek op school' Algemeen 16 uur geleden
Afbeelding
Gemeentelijk optreden bij ontrechting en rechtsherstel Joodse inwoners onderzocht (5 foto's) 5 foto's instagram 17 uur geleden