Afbeelding

Eijgelaar Natuursteen: Gedenken in hout

Partnerbijdrages

Voor échte ‘houtmensen’, zijn (teak)hout, versteend hout en houtkwartsiet de mogelijkheden bij uitstek om de passie voor hout tot uiting te laten komen in de materiaalkeuze voor een grafmonument.

Teakhout
Een monument kan van duurzaam (teak)hout gemaakt worden. Het hout kan in de gewenst vorm gemaakt worden, zoals het welbekende kruis. Ook kunnen er letters, afbeeldingen en decoraties in het hout gesneden worden. Om de oorspronkelijke kleur te behouden, vergt (teak)hout consequent onderhoud. Mede daarom wordt ook wel bewust gekozen voor het laten verweren van het (teak)hout.

Versteend hout
Versteend hout is een prachtig materiaal om in te gedenken. Bomen, die ooit door een dikke laag vulkanisch as zijn bedolven, hebben zich in een jarenlang proces getransformeerd: houtvezels zijn door de mineralen in de as versteend. De oorspronkelijke vorm en tekening van het hout zijn grotendeels bewaard gebleven. Net als elke boom en elk mens, zijn alle stukken versteend hout uniek en zo kan zorgvuldig juist dát exemplaar uitgekozen worden, wat het best past bij deoverledene.

Houtkwartsiet
Houtkwartsiet is een natuursteensoort, maar heeft de uitstraling van hout. Elke gewenste vorm is mogelijk en ook kunnen er letters en afbeeldingen ín het houtkwartsiet gezandstraald worden.

Warme groet,
Riëtte Piening

www.eijgelaar.nl