Vrijwilliger Gonnie over Home-Start

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

In deze serie is een aantal vrijwilligers aan het woord geweest over hun inzet voor verschillende organisaties. Hoe deze zorg wordt ontvangen is vaak alleen in de naaste omgeving bekend. Het gezin waar de vrijwilliger van Home-start wekelijks langskomt wil dit graag met iedereen delen, want er is vaak nog een hoge drempel om hulp te vragen als het gaat om je gezin.

Gonnie: ik was eerst wat sceptisch en terughoudend toen mij werd aangeraden om hulp te vragen bij Home-Start. Ik was net verhuisd, mijn relatie liep niet goed en ik stond er alleen voor. Ik voelde me best eenzaam.Tot nu toe was ik degene die luisterde naar anderen. Nu had ik iemand nodig die naar mij kon luisteren, met me mee kon denken en me kon helpen.

Ik besloot toch om een mail te sturen naar de coördinator. Ik had ook geen keuze. Ze kwam om te horen wat ik als moeder nodig had. Wat wilde ik dat er ging veranderen? Dat wist ik heel goed!

Daarna kwam ze al gauw met Hetty. Een leuke,spontane en open vrouw. Ik had er meteen een goed gevoel bij.

Wat ze voor mij betekent?

Ze herkent een deel van de dingen waar ik het moeilijk mee heb: de opvoeding van twee kinderen met een diagnose. Ze helpt me door te luisteren en vragen te stellen. Ze heeft me ook geleerd dat het niet slim is om overal tegenin te gaan en geeft me handvatten hierbij. Ook laat ze me soms een andere kant van de situatie zien. Haar optimisme is besmettelijk, ook in het omgaan met de kinderen.

Wat we doen?

Nadat we samen een uurtje hebben bijgepraat, halen we de kinderen op van school. We doen dan wat samen met hen: een spelletje, wat knutselen of lekker naar buiten. Nu doe ik het zelf ook weer veel vaker. Ik heb meer rust gekregen en dat merken de kinderen ook. Ik kan ze beter aan en vindt het weer leuk om moeder te zijn.

Het is nu zeven maanden geleden dat Hetty voor het eerst kwam. Ik ben er nog niet, maar kijk weer met meer vertrouwen naar mezelf. We gaan nu samen kijken hoe ik mijn leven buiten de deur weer op kan pakken. Daar krijg ik ook andere hulp voor. Hetty heeft voor mij en mijn kinderen in een moeilijke periode veel betekend door met mij mee te denken en mee te doen. Echt een waardevolle steun!

Artist impression Erfgenamenstraat
Informatiemoment nieuwbouwappartementen Erfgenamenstraat Algemeen Ingezonden 17 uur geleden
De roze entree in de dependance van SMK waarna men zich herboren voelt
Vrouwenkracht geëtaleerd via het moederschap bij Stedelijk Museum Kampen Algemeen 19 uur geleden
Afbeelding
Column Ondernemen in Kampen: Worden we binnenkort allemaal honderd? Algemeen 22 uur geleden