Afbeelding
pexels.com

'Een boek is echt zoveel meer dan een mooi verhaal alleen'

· leestijd 1 minuut Algemeen

KAMPEN – Wie graag – bijzondere boeken – leest en met anderen wil praten over de betekenis van 'het verhaal achter het gelezen verhaal', zou beslist de Literatuurkring van de Vrijzinnigen moeten bezoeken. Op maandag 8 oktober vindt de eerste bijeenkomst van dit seizoen plaats. Meld je aan en doe mee.

Het idee van de literatuurkring is boeken te lezen en te bespreken die “je altijd al had willen lezen maar waar het nooit van kwam”.

Levendige discussie
Iedere avond leidt een van de deelnemers het afgesproken boek in en alle andere aanwezigen geven hun mening. Hierdoor ontstaat bijna altijd een levendige discussie. Immers: wat was de ware betekenis van hetgeen je hebt gelezen? Wat voor 'verborgen' boodschap wil de schrijver ons met zijn verhaal meegeven? In de vorige seizoenen hebben we onder andere behandeld: Primo Levi, W.F. Hermans, Simon Vestdijk, Isabel Allende, Hermann Hesse en Marten Toonder.

Nieuwe boeken
Het komende seizoen beginnen we op 8 oktober met “Liefde in Tijden van Cholera” van Gabriel Garcia Marquez. De daaropvolgende data waarop de deelnemers van de Literatuurkring elkaar opzoeken, zijn 26 november, 14 januari, 25 februari, 8 april en 20 mei. Op maandag 8 oktober zullen de deelnemers samen gaan bepalen welke boeken ze gaan lezen en bespreken op de geplande data. Zorg dus dat je er bij bent en kunt meebeslissen!

De bijeenkomsten vinden plaats in Levensbron en beginnen iedere avond om 20.00 uur (tot circa 21.30 uur). Deelname is gratis (koffie/thee is 1 euro). De kring verwelkomt graag nieuwe deelnemers, dus meld je aan bij Klazien Wierbos, te bereiken via de mail op: wierbosklazien@hotmail.com. Meer weten? Kijk op www.vrijzinnigkampen.nl.

Afbeelding
Django Wagner zegt af voor Sail Kampen 2024 en wordt vervangen door Henk Dissel Algemeen 17 uur geleden
Ook bij regen houdt je het droog bij Sail Kampen 2024.
Enorme paraplus boven evenemententerrein houden bezoekers Sail Kampen 2024 droog Algemeen 17 uur geleden
Afbeelding
Luchtbeelden tonen opbouw indrukwekkend evenemententerrein van Sail Kampen 2024 Algemeen 20 uur geleden
Afbeelding
Leg jij het gevoel van Sail Kampen 2024 vast op foto? Stuur je foto in en win. Algemeen 28 mrt, 09:00
Afbeelding
Wie wil De Brug bezorgen in de binnenstad van Kampen? (En enkele andere wijken) Algemeen 28 mrt, 08:17
Afbeelding
Verblijf Oekraïners in samenleving komt in nieuwe fase Algemeen 28 mrt, 08:00