Gratis cursus voor naastbetrokkenen van mensen met Dementie

Algemeen

Op donderdagmiddag 1 november start Welzijn Kampen in samenwerking met Impluz weer een cursus voor partners, familieleden en andere naastbetrokkenen van mensen met dementie.

Als iemand lijdt aan een vorm van dementie dan heeft dat niet alleen gevolgen voor de persoon zelf, maar ook voor de omgeving. Het omgaan met iemand met dementie valt niet altijd mee. Vaak komen er allerlei vragen op, zoals: ‘Hoe kan ik het beste omgaan met bepaald gedrag?’ , ‘Hoe ziet de toekomst eruit?’, ‘ Waar kan ik terecht voor hulp?’ of ‘Hoe houd ik dit zelf vol?’.

De ondersteuningsgroep is bedoeld om naastbetrokkenen een steuntje in de rug te bieden.

Onderwerpen die aan de orde komen zijn: achtergronden van dementie, gevolgen van de aandoening voor de persoon zelf en voor de omgeving, praktische tips voor de dagelijkse omgang met iemand met dementie, communicatie en zorgen voor jezelf. Het uitwisselen van ervaringen vormt een belangrijk onderdeel van de groep.

Deze cursus bestaat uit vijf bijeenkomsten. De begeleiding is in handen van Simone School (Welzijn Kampen|Mantelzorg ) en Dominique Bekke, preventiewerker (Impluz)

Data: Donderdag 1, 8, 15, 22 en 29 november van 15.00 tot 17.00

Locatie: Burgwal 45

Kosten: deelname is gratis, maar vooraf aanmelden is verplicht. Er vindt vooraf een telefonische kennismaking plaats.

De cursus wordt financieel mogelijk gemaakt door de gemeente Kampen en is vooral bedoeld voor inwoners (mantelzorgers) van deze gemeente.

Voor aanmelding en meer informatie:

Email: mantelzorg@welzijnkampen.nl Telefoon: 038-4691500 / Marianne Esselink