Afbeelding
pexels.com

Humanitas inloopspreekuur bij de bieb over goede thuisadministratie

· leestijd 1 minuut Algemeen

KAMPEN – Het inloopspreekuur van Humanitas Kampen, iedere tweede dinsdag van de maand in de Bibliotheek Kampen, voorziet duidelijk in een behoefte. Dinsdag 9 oktober – van 13.30 tot 15.00 uur – zijn de vrijwilligers van Humanitas Kampen weer present. Dan kun je er terecht voor vragen over de thuisadministratie.

Humanitas signaleert al jaren dat het voor veel mensen lastig is om hun thuisadministratie bij te houden. 'Menigeen heeft geen idee wat er maandelijks bij komt en uit gaat,’ weet Ingrid Blind, coördinator thuisadministratie bij Humanitas. De non-profit organisatie heeft vrijwilligers klaarstaan om mensen te helpen met het opzetten van een overzichtelijke thuisadministratie. 'Mensen die wel goed zicht hebben op hun inkomsten- en uitgavenpatroon weten veel beter waar ze maandelijks aan toe zijn.' En dat uit zich in beduidend minder financiële problemen en dus minder stress.

Getrainde vrijwilligers
'Mensen met een geordende administratie hebben minder vaak betalingsachterstanden. Ze zien minder vaak een rekening over het hoofd en hebben minder abonnementen waarvan zij zich niet (meer) bewust zijn', aldus Ingrid. 'We hebben getrainde vrijwilligers die mensen met dit soort problemen heel goed kunnen helpen.' Dergelijke hulp aanvaarden is overigens absoluut geen schande. Het getuigt eerder van inzicht en verantwoordelijkheid. 'Bij Humanitas geloven we dat mensen heel veel zelf kunnen, maar soms even een steuntje in de rug nodig hebben; hulp van anderen. Dat steuntje kunnen wij bieden.’

'Uitkomen met je inkomen'
Naast het vrijwilligerstraject geeft Humanitas ook de training ‘Uitkomen met je inkomen’ waarbij je in zes bijeenkomsten onder andere leert om inzicht te krijgen in je inkomsten en uitgaven en leert om je administratie op orde te krijgen en schulden op te lossen. 'Ook geven we slimme bespaartips, en nog veel meer', vertelt Ingrid. 'Onze hulp en trainingen zijn gratis.' Dinsdag 9 oktober is vrijwillig coördinator Rob Sevenhuijsen aanwezig om vragen te beantwoorden en te vertellen wat hij als vrijwilliger zoal doet.

Heb je hulp nodig, of wil je als vrijwilliger hulp bieden? Kom dan dinsdag 9 oktober vrijblijvend langs en informeer naar de mogelijkheden.

Afbeelding
herdenkingsconcert 4 mei in Grote of Andreaskerk Hattem Cultuur Ingezonden 17 uur geleden
Afbeelding
Opening 'De Laatste Dag van Jo Leo Snoep' in het Stedelijk Museum Kampen (3 foto's) 3 foto's instagram 19 apr, 20:58
Afbeelding
Isala doet onderzoek naar Porfyrie: 'Soms lopen mensen jarenlang rond met ernstige klachten' Partnerbijdrages 19 apr, 20:44