Tennekes

Weer puntendeling voor Zalk

(door Gerard Meijeringh)

ZALK – Zalk staat na twee competitieronden op twee punten in de derde klasse C. Zaterdag pakte de ploeg weer een punt. Zalk en Hulshorst kwamen uit op 1-1. Volgens Zalk-trainer Gerrit Hamer een terechte uitslag. “Beide ploegen verdienden niet meer.”

Nadat in de eerste helft een doelpunt van Shaan Tasneem werd afgekeurd wegens buitenspel, kwam Zalk in de 60ste minuut wel op voorsprong. Gerben Hamer nam de bal in de draai mee en wipte de bal over de tegenstander heen. Vervolgens nam Jeroen van den Bosch het vijandelijke doel met succes onder vuur. De bal vloog vanaf zo’n 22 meter strak in de hoek. Lang kon Zalk niet genieten van de voorsprong. In de 65ste minuut kwam het fysiek sterke Hulshorst langszij. Een overtreding op Lars van der Worp werd niet bestraft, waarna Hulshorst een corner afdwong. Uit deze hoekschop scoorde de lange verdediger Gerjan Visser. In het restant kregen beide ploegen, die organisatorisch goed stonden, kansen. Namens Zalk was de grootste voor Menno van der Worp. Hij ging alleen op het doel af, maar toen hij de bal langs de keeper wilde spelen, kon de doelman nog net ingrijpen.

“Met 1-1 kunnen we tevreden zijn. We slaan geen gek figuur in de derde klasse”, was de conclusie van Hamer.