Afbeelding

College B&W: 'Eerst herindeling luchtruim voordat Lelystad Airport open mag'

Algemeen

KAMPEN - Het college van B&W van Kampen wil herindeling van het luchtruim vóórdat Lelystad Airport open mag. Dat was en is de inzet, zo bleek donderdagavond tijdens de gemeenteraadsvergadering. GroenLinks kreeg daar vragen bij nadat wethouder Holtland had gesproken over ‘kleine nadelen’ van Lelystad Airport.

Raadslid Niels Jeurink: “Daarmee deed wethouder Holtland geen recht aan de grote zorgen die hierover leven in Wilsum, ’s-Heerenbroek en Zalk en in de Kamper wijken die straks onder een vliegroute komen te liggen. De uitspraken van de wethouder stonden ook haaks op de informatie die de gemeenteraad hierover eerder kreeg. GroenLinks wilde daarom de visie van het college horen.” Wethouder Irma van der Sloot: “Eerst het luchtruim herindelen, dan pas een besluit over Lelystad Airport.”

GroenLinks was niet de enige partij die zich hierover roerde in de raadsvergadering. Ook PvdA, D66 en SGP lieten weten dat ze van het college inzet verwachten om overlast voor de inwoners te voorkomen. Jeurink: “In januari stond GroenLinks alleen in het inzet om opening van de luchthaven tegen te houden tot na de herindeling van het luchtruim. Ik ben blij dat zeven van de negen partijen daar nu achter staan. De onrust was vervelend, het heeft wel deze brede expliciete steun opgeleverd voor een rem op Lelystad Airport.”

Afbeelding
Luchtbeelden tonen opbouw indrukwekkend evenemententerrein van Sail Kampen 2024 Algemeen 3 uur geleden
Afbeelding
Leg jij het gevoel van Sail Kampen 2024 vast op foto? Stuur je foto in en win. Algemeen 11 uur geleden
Afbeelding
Wie wil De Brug bezorgen in de binnenstad van Kampen? (En enkele andere wijken) Algemeen 12 uur geleden