Afbeelding

TuinCreatief Schouten & Landsman maakt uw tuin winterklaar

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

Nu het najaar in volle gang is, komt ook de winterperiode weer in zicht. Een goed moment om uw tuin winterklaar te maken voor de koude en donkere dagen van het jaar. ‘Een soort APK voor de tuin’, zo omschrijft TuinCreatief Schouten & Landsman dat. De hovenier uit Kampen kan uw tuin een laatste ‘boost’ geven, zodat deze er in het voorjaar meteen weer tegenaan kan.

Bij het winterklaar maken hoort onder andere het snoeien van heesters en andere vaste planten. “We lopen dan meteen ook de rest van de tuin na”, legt Peter Schouten uit. “Zieke planten vervangen we. Daarvoor is dit het ideale moment, nu de grond nog warm is. Ook is het belangrijk om het gazon goed de winter in te laten gaan. Als het grasveld slecht is, renoveren we het door het te bemesten en opnieuw in te zaaien. Het idee is om de hele tuin extra energie te geven die het kan opslaan voor de winter.”

TuinCreatief Schouten & Landsman kan in het najaar natuurlijk ook gewoon worden ingeschakeld voor het ontwerpen en aanleggen van een tuin. Hoveniers Peter Schouten en Floris Landsman onderscheiden zich door hun duurzame aanpak, met strakke lijnen of juist speelse elementen. “Wij kijken daarbij wat past bij de wensen van de klant en de omgeving van de tuin”, vertelt Floris “We geven dan een advies tijdens een eerste gesprek. We gaan daarbij altijd voor de lange termijn. Dus niet dat de klant na twee jaar weer opnieuw kan beginnen. Als de wensen duidelijk zijn, schakelen we onze vaste ontwerper in, die de tuin digitaal ontwerpt. Want zonder goed plan vooraf ben je nergens.”

Bij die voorbereiding hoort ook aandacht voor een goede infiltratie van het water in de grond. “Wij gebruiken daarvoor een speciaal soort zand, dat het water goed doorlaat”, verduidelijkt Floris. “Dat is belangrijk met die korte, hevige buien die geregeld naar beneden komen. Het water loopt meteen weg en blijft niet in de toplaag hangen. Daardoor ontstaan er ook geen plassen.”

TuinCreatief Schouten & Landsman is in te schakelen voor iedereen ‘die wat van zijn tuin wil maken’. “Dus niet het volledig dichtstraten van de tuin”, vertelt Peter. “Dat gaat tegen mijn principes als hovenier in. Bestrating kan er natuurlijk wél onderdeel van uitmaken, net als een overkapping en de aanleg van een vijver. Wij doen het allemaal en alles in eigen beheer. Uiteindelijk gaat het er om dat een tuin uitnodigt en prettig leefbaar is.”

Wie geïnteresseerd is in de diensten van TuinCreatief Schouten & Landsman kan voor meer info en contactgegevens terecht op website www.hovenierkampen.nl.