Afbeelding

Kies voor duurzaamheid tijdens de Fashion Week bij Fair and Share

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

In ons land is steeds meer aandacht voor duurzame mode. Dat is van 5 tot en met 13 oktober zeker het geval. Dan wordt de Dutch Sunstainable Fashion Week gehouden. De Kamper modezaak Fair and Share staat op de zaterdagen 6 en 13 oktober geheel in het teken van deze landelijke themaweek.

Bij Fair and Share draait alles om duurzaamheid. Deze kledingzaak combineert tweedehandskleding, vintage en fairtrade onder één dak.

Bij Fair Trade Kleding draait het om eerlijk geproduceerde kleding. Bij de productie worden mensen eerlijk betaald en het milieu wordt zo min mogelijk belast. Goed voor mens en milieu dus. "Bij ons tref je geen nieuw shirt voor 4 euro. Ongeveer 40 euro, dat is de normale prijs voor een goed shirt. Alleen dan kun je ervan uitgaan dat het een eerlijk en duurzaam geproduceerd shirt is. Daarnaast zit de duurzaamheid ook in kwaliteit. Deze kleding gaat natuurlijk lang mee”, aldus Diane Hund van Fair and Share.

Fair and Share doet voor de derde keer mee aan deze Sustainable Fashion Week. Er zijn diverse activiteiten op zaterdag 6 en zaterdag 13 oktober. Op beide dagen worden verschillende workshops gegeven. Zo kunnen mensen bij Fair en Share leren om een natuurlijk schoonmaakmiddel te maken. Er is een Repair Naai Café, waarbij je wordt geleerd hoe je kledingstukken kunt repareren. Daarnaast komt iemand vertellen over de thema’s zero waste en duurzame leefstijl.

Voor de workshop natuurlijk schoonmaakmiddel maken dienen mensen zich van tevoren op te geven in de winkel of via de website. Deze workshop kost 7,50 euro. Er zijn drie verschillende inschrijfmogelijkheden per zaterdag. De overige activiteiten zijn gratis.

Fair and Share

Geerstraat 21 Kampen

www.fairandshare.nl

(038) 331 77 88