Afbeelding
John Zoetebier

KHC wint dankzij late treffer De Nooijer

· leestijd 1 minuut Sport

KAMPEN – KHC heeft ook de tweede zege binnen. Thuis tegen asv Dronten maakte de Kamper eersteklasser het zichzelf moeilijk door tal van kansen niet te benutten. Uiteindelijk kwam het toch nog goed. Jeffrey de Nooijer benutte in de blessuretijd een strafschop.

KHC en ASV Dronten gingen zaterdag moeizaam van start. Beide teams grossierden in balverlies en bij KHC was met name de eindpass niet goed. Toch was KHC de bovenliggende partij, en werd er door ASV Dronten nogal eens aan de noodrem getrokken iets wat het team later in de wedstrijd lelijk opbrak.

In de 8ste minuut was de eerste kans voor KHC. Durk van der Leest schot over. Vier minuten was er een goede kans voor Karim Gabara, maar hij was slordig in de afwerking. De beste kans in de eerste helft was voor Leroy Knol. Hij raakte de pal. Asv Dronten kon daar maar weinig tegenover zetten. In de 27ste minuut moest KHC-keeper Justin Bruins ingrijpen en wist hij met zijn vuisten een tegentreffer te voorkomen.

Na de pauze zette KHC meer druk op asv Dronten. Het afronden van kansen bleef echter een probleem. Het zat de thuisploeg ook niet mee. Zo werd een inzet van Knol werd van de lijn gehaald. De bezoekers grossierden in gele kaarten. Na ruim een uur spelen kon Daimy Rijnsburger vertrekken met een tweede gele kaart. Er ontstond commotie, omdat hij de overtreding niet zou hebben gemaakt, maar de asv Dronten-speler kon toch vertrekken. KHC slaagde er aanvankelijk niet in om hiervan te profiteren. Iedereen had zich al verzoend met een remise, maar in de blessuretijd kwam het toch nog goed voor KHC.

Pinchhitter Jeffrey de Nooijer, in de slotfase de vervanger van de moegestreden Romano Luhukay, ging in blessuretijd op volle snelheid de zestien in en werd aangetikt. De Nooijer nam de strafschop, maar zijn inzet werd gestopt door de keeper. In de rebound was het alsnog raak, maar de penalty moest worden overgenomen omdat de doelman te vroeg uit zijn doel kwam. In tweede instantie schoot De Nooijer de bal hard tegen de touwen en bezorgde hij KHC toch nog de winst.

Afbeelding