Afbeelding

Goud en brons voor karatebroers in Kroatië en Berlijn

Sport

RIJEKA/BERLIJN – De broers Dylan en Joël van Moerkerk uit Kampen waren afgelopen weekeinde zeer succesvol op het internationale front. Joël won een toernooi in het Kroatische Rijeka. Dylan eindigde als derde in Berlijn.

Joel van Moerkerk wist tijdens de Open Kroatische kampioenschappen in Rijeka in zijn categorie tot 21 jaar onder de 84 kg iedereen overtuigend te verslaan. De Kampenaar, die traint bij Karate Mossel-Boot uit Zwolle, was de enige Nederlander die een titel pakte. In de kwartfinale versloeg hij de tweevoudig Europees kampioen Milan Todorovic uit Servië en stootte daarna door naar de finale waarin hij de Macedoniër Petar Spasenovski met maar liefst 7-2 geen kans gaf. De Karatebond had dit toernooi vooraf aanmerkt als een meetmoment voor de EK tot 21 jaar, dus deed van Moerkerk ook hierin hele goede zaken.

Broer Dylan was actief op het grote toernooi van Berlijn en kwam uit in de klasse tot 75 kg bij de senioren. Dit werd zijn eerste optreden in een nieuwe gewichtsklasse, want Dylan van Moerkerk heeft de overstap gemaakt van de half-midden gewichtsklasse tot 67 kg naar de middengewichten (tot 75 kg). Deze overstap verliep heel soepel, want hij stootte soepel door tot aan de halve finale, waarin hij met 1-0 verloor. De strijd om de derde plek wist hij overtuigend met 5-1 te winnen.

Afbeelding
Passieconcert door CMV Euphonia Wilsum in de Hoeksteen IJsselmuiden (3 foto's) Algemeen instagram 17 uur geleden
Afbeelding
Django Wagner zegt af voor Sail Kampen 2024 en wordt vervangen door Henk Dissel Algemeen 19 uur geleden
Ook bij regen houdt je het droog bij Sail Kampen 2024.
Enorme paraplus boven evenemententerrein houden bezoekers Sail Kampen 2024 droog Algemeen 19 uur geleden
Afbeelding
Luchtbeelden tonen opbouw indrukwekkend evenemententerrein van Sail Kampen 2024 Algemeen 22 uur geleden
Afbeelding
Leg jij het gevoel van Sail Kampen 2024 vast op foto? Stuur je foto in en win. Algemeen 28 mrt, 09:00
Afbeelding
Wie wil De Brug bezorgen in de binnenstad van Kampen? (En enkele andere wijken) Algemeen 28 mrt, 08:17