Afbeelding

Tiny Hellendoorn wint vijf medailles op WK masters

· leestijd 1 minuut Sport

MALAGA – Tiny Heldoorn van AV Isala ’96 heeft maar liefst vijf medailles behaald bij de WK Masters in het Spaanse Malaga.

Ze veroverde zilver bij het kogelstoten, kogelslingeren en de werpvijfkamp. Haar zilveren plak op de werpvijfkamp was er één met een gouden rand. Ze behaalde slechts één punt minder dan wereldrecordhoudster Carol Finsrud uit Amerika. Daarnaast behaalde Heldoorn brons bij het discuswerpen en het gewichtwerpen.

Heldoorn werd afgelopen zaterdag tijdens de clubkampioenschappen van AV Isala ’96 in het zonnetje gezet. Traditiegetrouw werd op de laatste zaterdag van september bij AV Isala’96 gestreden om de titel van clubkampioen. Er sneuvelden vele persoonlijke records. Ook werden enkele baan- en clubrecords verbroken.

Hellendoorn verbeterde het clubrecord speerwerpen met een afstand van 26, 85 meter. Robert Reitsema pakte het clubrecord bij de masters op de 800 meter met een tijd van 2.15.43 minuut.

Julian ten Hove, Sil Krediet en Mika van Mierlo (jongens junioren), Lars Hansman, Noud Kanis, Tycho Kiel en Mike Gerritsma (jongens pupillen), Jonne Siebrand, Zoë Dekker en Julia Fahner (meisjes junioren), Valerie van Laar, Lobke Wolterink, Mare Holtrop en Arinya van ’t Ende (meisjes pupillen) wonnen in hun categorie de meerkamp met verschillende werp- spring- en loopnummers en mogen zich een jaar lang clubkampioen van AV Isala ’96 noemen.

Jeroen van Veen en Gejanne Reemst-Lussenburg werden clubkampioen bij de senioren en Jan ten Hove bij de Masters. Richard Kroon en Vera Schoorlemmer pakten de clubtitel op de 5 kilometer en Roel van der Steege en Leonie Eenkhoorn op de 10 kilometer.

Voorafgaand aan de prijsuitreiking werden bij de jongste jeugd de pupillen van het jaar benoemd. Brenn Doorneweerd (mini-pupil), Joël van den Dool (C-pupil), Midas Westendorp (B-pupil), Lars Hansman (A-pupil) kregen een prijs voor hun inzet en enthousiasme tijdens de trainingen en het verbeteren van hun persoonlijke records: Josse Kampen mocht de wisselbeker in ontvangst nemen als Algeheel Pupil van het jaar.