Afbeelding
Jan Timmerman

Sterk weekend wordt gedeeltelijk beloond !

· leestijd 1 minuut Sport

Sterk weekend wordt gedeeltelijk beloond.

Afgelopen weekend stonden alweer de laatste IDM Superbike races van het seizoen 2018 op het programma. Deze keer op het circuit van Hockenheim.

Vrijdag waren de vrije training sessies en vanaf het begin zat ik er goed bij. We hadden een goede eerste dag met snelle rondetijden. Ik sloot de dag af op de 8e positie.

Zaterdag stonden de kwalificaties op het programma. In de ochtend was al om 10.00 u. de eerste kwalificatie. De asfalt- temperatuur was nog maar 15 graden. Het was belangrijk om een paar goede rondes neer te zetten, maar ik moest geen risico’s nemen. De goede rondetijd moest in de tweede kwalificatie gereden worden. Ik sloot de eerste kwalificatie af op een nette 8e positie met een tijd van 1:28.275.

Kwalificatie 2 was om 13:40. De temperatuur was goed en het was tijd om een snelle rondetijd neer te zetten. Ik had een paar snelle rondes en kwam uiteindelijk uit op een rondetijd van 1:27.905. Dit was goed voor een 10e start positie. De rondetijden lagen dit weekend enorm dicht bij elkaar. Met mijn rondetijd stond ik ook maar 1.3 seconden achter de snelste rondetijd. Dit seizoen stond ik nooit eerder zo dicht bij de top.

Zondag starte de eerste race om 11.40 u. Ik pakte een goede start, maar kwam in de eerste bocht in het gedrang. Ik ging wat wijd en ging de baan weer op. Ik zat in de slipstream van een mede-coureur. Naar mijn idee ging hij te vroeg in de remmen en ik schampte hem. Hij verloor de controle en kwam ten val. Zijn motor raakte mij vervolgens, waardoor ik de bocht niet kon halen en als aller laatste de baan weer op moest. Ik begon als 25e, maar ik gaf niet op. Ronde na ronde wist ik mede-coureurs in te halen en uiteindelijk kwam ik als 11e over de finishlijn! Bam! Wat een come back!!

Race 2 beloofde een geweldige race te worden. Mijn snelheid was goed en ik had er daarom enorm veel vertrouwen in. Helaas kregen we 20 minuten voor de race een technisch probleem met de motor. De monteurs hebben keihard gewerkt en alles geprobeerd, maar het probleem kon helaas niet opgelost worden..... Ik kon dus niet van start gaan en moest het seizoen afsluiten met een 0 score.... Heel erg zuur voor mij en het team.

Dit was mijn eerste seizoen in het IDM Superbike kampioenschap. Ik heb enorm veel geleerd en wist alle races in de punten te finishen op de laatste race na.

Het team heeft geweldig gewerkt en daar ben ik enorm trots op. Ik wil hen daarom ook enorm bedanken voor dit mooie seizoen. Ook wil ik mijn familie en sponsoren bedanken voor hun steun! Zonder jullie kan ik deze prachtige sport niet doen!

Groetjes, Ricardo #4

Afbeelding
Django Wagner zegt af voor Sail Kampen 2024 en wordt vervangen door Henk Dissel Algemeen 18 uur geleden
Ook bij regen houdt je het droog bij Sail Kampen 2024.
Enorme paraplus boven evenemententerrein houden bezoekers Sail Kampen 2024 droog Algemeen 18 uur geleden
Afbeelding
Luchtbeelden tonen opbouw indrukwekkend evenemententerrein van Sail Kampen 2024 Algemeen 20 uur geleden
Afbeelding
Leg jij het gevoel van Sail Kampen 2024 vast op foto? Stuur je foto in en win. Algemeen 28 mrt, 09:00
Afbeelding
Wie wil De Brug bezorgen in de binnenstad van Kampen? (En enkele andere wijken) Algemeen 28 mrt, 08:17
Afbeelding
Verblijf Oekraïners in samenleving komt in nieuwe fase Algemeen 28 mrt, 08:00