Afbeelding

Opgelucht ademhalen in Zoutkamer Kampen (open dagen)

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

KAMPEN – 'Zoutkamer Kampen biedt met speciale zouttherapie lucht voor mensen met astma, bronchitis, COPD, sinusitis, hooikoorts of andere allergieën', vertelt Roland Prins van Zoutkamer Kampen. Vrijdag 12 en zaterdag 13 oktober organiseert Zoutkamer Kampen open dagen.

Zoutkamer Kampen biedt een natuurlijke en medicijnloze aanpak voor luchtwegproblemen en huidklachten, gebaseerd op de al eeuwenlang bekende heilzame werking van zout. In de lucht van de zoutkamer worden minuscule zoutdeeltjes via een speciale generator verstoven. Dit kan gemakkelijk tot diep in de bronchiën en sinussen worden ingeademd. 'Zouttherapie richt zich met name op mensen met astma, bronchitis, COPD, sinusitis, hooikoorts of andere allergieën', vertelt Prins. 'Onze therapie biedt veel voordelen, zonder nadelige bijwerkingen.'

De sessies vinden doorgaans in kleine groepjes plaats. 'Een ieder gaat gewoon gekleed de kamer in. 'Tenslotte gaat het erom dat mensen de aerosollucht inademen.' Zouttherapie is zeer geschikt voor kinderen met luchtwegklachten. Zij reageren doorgaans erg goed op deze behandelwijze. 'Wees gerust: de begeleiding van één ouder is bij kinderen tot twaalf jaar inbegrepen.'

Zouttherapie is ook heilzaam voor wie na 'een griepje' met klachten blijft rondlopen. Mensen met huidklachten – zoals eczeem, psoriasis en acne – ervaren na een aantal sessies beduidend minder klachten. Ook ex-rokers en sporters merken dat de behandeling hen extra 'lucht' oplevert. 'We gaan nooit op de stoel van de dokter zitten, maar voor wie dat wil, testen we graag op eenvoudige wijze de longfunctie en houden we ook bloeddruk en saturatiewaarde bij.' Ook biedt Zoutkamer Kampen de training voor Buteyko ademhalingstechniek aan (zaterdag is de trainer tijdens de open dag aanwezig).

Open dagen: vrijdag 12 oktober (10.00 – 21.00 uur) en zaterdag 13 oktober (10.00 – 18.00 uur), Reigerweg 15, Kampen. Voor gratis en vrijblijvende proefsessie, bel: 038-333.27.27.

Artist impression Erfgenamenstraat
Informatiemoment nieuwbouwappartementen Erfgenamenstraat Algemeen Ingezonden 8 uur geleden
De roze entree in de dependance van SMK waarna men zich herboren voelt
Vrouwenkracht geëtaleerd via het moederschap bij Stedelijk Museum Kampen Algemeen 10 uur geleden
Afbeelding
Column Ondernemen in Kampen: Worden we binnenkort allemaal honderd? Algemeen 13 uur geleden