VV Kampen wint bij MVV '69

HELLENDOORN – Een goed voetballend VV Kampen heeft zaterdag weer drie punten kunnen bijschrijven. MVV ’69 werd met 1-3 verslagen. De ploeg van trainer Meloudi Zaki staat op een verdienstelijke tweede plek in de vierde klasse D.

Trainer Zaki had te maken met personele problemen, zodat hij wat wijzigingen moest doorvoeren. Toch ging zijn ploeg prima van start. In het eerste kwartier was Kampen oppermachtig. “MVV hanteerde veelal de lange bal. Die wonnen wij en we voetbalden goed uit de tweede bal”, aldus Zaki.

Kampen kreeg enkele goede kansen, maar die werden niet benut. Vervolgens kwam de thuisploeg wat gelukkig op voorsprong. Een vrije trap stuitte door een polletje onverwachts op en vloog in het doel. In de 30ste minuut kreeg Kampen ook hulp van een polletje. Daardoor kon Pedro Lopes scoren. Drie minuten voor rust zorgde Lendl Westhout ervoor dat Kampen ging rusten met een 1-2 voorsprong.

Ook in de tweede helft was Kampen de betere ploeg. Doordat de eindpass veelal niet goed was verzorgd, bleef de schade voor MVV beperkt tot de 1-3. Ook de derde Kamper treffer kwam op naam van Westhout.