Daan Anthony

Wilsum boekt eerste overwinning

SIBCULLO – Wilsum heeft de eerste zege in de competitie te pakken. Bij SVV ’56 werd met 2-3 gewonnen. “Ik ben niet tevreden met ons spel, maar het resultaat is prima”, aldus Wilsum-trainer Han Hanekamp.

De thuisploeg nam in dit duel een voorsprong. Vervolgens was Wilsum doeltreffend uit de eerst goed lopende aanval. Sander van der Sluis scoorde uit een voorzet van Mark Holtland. Vlak voor rust kreeg SVV een penalty. Wilsum-keeper Chiel ten Hove stopte de strafschop. Uit de daaropvolgende aanval ging de goalie van SVV in de fout. Hij deelde een tik uit aan Jurre Heldoorn en kon met rood vertrekken. De toegekende strafschop werd benut door Gert Jan Sollie.

In de tweede helft wist Wilsum zich geen raad met de numerieke meerderheid. Toch wist Wilsum de score uit te breiden. Een lange bal van keeper Ten Hove werd verlengd. Vervolgens maakte Bas de Raad de 1-3 op aangeven van Heldoorn. Ook daarna had Wilsum het moeilijk. In blessuretijd kwam SVV nog terug tot 2-3 via een benutte strafschop. De zege van Wilsum kwam echter niet meer in gevaar.