Jan Noordman

Winnend Go-Ahead Kampen toont veerkracht

HIERDEN – Go-Ahead Kampen heeft zaterdag bij Hierden een 2-1 achterstand omgebogen in een 2-3 overwinning. Wilbert Wessels zorgde in de blessuretijd voor de winnende treffer. “Voetballend weten we dat het beter kan, maar mentaal zit het wel goed”, aldus Go-Ahead-trainer Marco Roelofsen.

Go-Ahead was aanvankelijk veel sterker dan Hierden, al kreeg het niet veel kansen. In de 8ste minuut kwam Go-Ahead op voorsprong. Wiegers snelde langs een tegenstander en schoot raak in de korte hoek. In de 22ste minuut kwam Wiegers net tekort om een voorzet van Julian Hellendoorn binnen te tikken.

Go-Ahead was oppermachtig, maar liep in de 30ste minuut tegen een onverwachte tegentreffer aan. Na een diepe bal ging de bal op de stip. Go-Ahead-keeper Tim Noordman zou een overtreding hebben gemaakt. De strafschop werd benut door Brian Klaassen. Daarna brak een mindere fase aan van Go-Ahead. In de 34ste minuut ontsnapte Go-Ahead aan de 2-1. Twee minuten later bracht de goalie van Hierden redding op een kopbal van Wail Doufikar.

In de 59ste minuut kwam Hierden op voorsprong uit een goede aanval. Dominque Denzel was de doelpuntenmaker. Go-Ahead rechtte de rug en sloeg toe in het slot van de wedstrijd. In de 81ste minuut maakte invaller Jurrian Zandbergen 2-2 na goed voorbereidend werk van Wessels. In de blessuretijd pakte Go-Ahead ook nog de overwinning. Wiegers kwam goed door en legde de bal breed. Vervolgens werkte Wessels doeltreffend af.

Roelofsen sprak van een verdiende overwinning. “We waren de bovenliggende partij en hebben veerkracht getoond. Dit was een goede teamprestatie. Niet opgeven, maar doorgaan.”