Bert van den Berg

IJVV boekt tegen ASC ’62 derde seizoenszege

IJSSELMUIDEN – IJVV heeft zaterdag de derde zege in deze competitie binnengehaald. Thuis werd met 4-1 gewonnen van ASC ’62.

IJVV was in de eerste helft de bovenliggende partij . Na enkele kleine mogelijkheden was IJVV in de 18e minuut voor het eerst echt gevaarlijk. Uit een corner kopte Siebren Visscher hard over het doel. In de 43ste minuut was het even schrikken voor ASC ’62. Een voorzet van Eddo Wesselink dwarrelde bovenop de lat. Even later had de goalie van de bezoekers alle moeite met een schot van Willem Bel. Vlak daarna opende IJVV de score. Na een korte corner kopte Lenhard de Velde raak uit een mooi aangesneden voorzet van Jonno Pruim.

Direct na rust moest IJVV-doelman Fix aan de bak bij een schot van ASC. In de 52ste minuut kon het IJVV-publiek weer juichen. Siebren Visscher kopte snoeihard raak uit een afdraaiende corner. ASC deed vervolgens snel weer iets terug. Pasman schoot raak in de 54ste minuut. Daarna ging de ploeg uit Dalfsen opportunistisch spelen en kreeg IJVV het even moeilijk. Doelman Fix verrichtte een belangrijke redding bij een 1-op-1-situatie met Pasman. Een kwartier voor tijd scoorde IJVV de belangrijke 3-1. Maarten Hinderks was de doelpuntenmaker uit een goede voorzet van Jonno Pruim. Het was de nekslag voor ASC. Vier minuten later maakte Hinderks ook zijn tweede van de middag. De ingevallen Özhan Kardag fungeerde als aangever.

Niet veel later vertrok een grote IJVV-delegatie naar Amsterdam voor de interland tussen Nederland en Duitsland. IJVV-trainer Eduard Lindeboom stapte met een goed gevoel de bus in. “We hebben een goede wedstrijd gespeeld en een grote uitslag neergezet. Dat hadden we ook wel even nodig”, aldus Lindeboom.

Enorme paraplus boven evenemententerrein houden bezoekers Sail Kampen 2024 droog Algemeen 20 uur geleden
Luchtbeelden tonen opbouw indrukwekkend evenemententerrein van Sail Kampen 2024 Algemeen 23 uur geleden
Leg jij het gevoel van Sail Kampen 2024 vast op foto? Stuur je foto in en win. Algemeen 28 mrt, 09:00