Afbeelding
Tennekes

Obstacle Run zoekt de grenzen op

· leestijd 1 minuut Sport

(door Gerard Meijeringh)

KAMPEN - Atletiekvereniging Isala '96 hield afgelopen zaterdag de vijfde editie van de BJG Obstacle Run. Ook dit jaar was de organisatie er weer in geslaagd om de Obstaclerun nog spectaculairder te maken.

Gemakkelijk is dat zeker niet. “Je wilt altijd dingen verbeteren, maar je moet wel binnen de grenzen van de vergunning blijven”, vertelt Jens Tijbout namens de organisatie. “Mensen willen steeds extremer, maar dat kan niet altijd. We kijken in de omgeving bij wedstrijden en komen zo op nieuwe ideeën. Die kopieer je dan.”

Bij alle hindernissen wordt bekeken of ze binnen de vergunningseisen vallen en staat beschreven hoe ze gebouwd worden en hoe ze zijn bevestigd. Elk jaar worden de grenzen opgezocht, want met nieuwe hindernissen wil de organisatie steeds weer wat nieuws bieden. Dit keer waren er 45 hindernissen, inclusief sloten. Zo konden deelnemers zich vermaken op een nieuw waterobstakel in het Stadspark. Ook nieuw waren grote plastic strooibalen. Daarnaast waren de schuttingen met een halve meter verhoogd. Een van de toppers bij Obstacle Run Kampen blijft het tijgeren onder een obstakel. Wordt het obstakel aangeraakt, dan krijgen deelnemers een lichte schok. “Dit hadden we nu voor het derde jaar en het blijft spectaculair”, aldus Tijbout.

In 2014 gingen Rianne Gorter en Alwin Vahl de uitdaging aan met de organisatie van een obstaclerun in Kampen. Na de succesvolle eerste editie werd het organisatie uitgebreid met vijf personen, waaronder Tijbout. Het evenement is de afgelopen jaren steeds volwassener geworden. Meer obstakels, een strakkere organisatie en meer deelnemers. Bij de vijfde editie lag het aantal deelnemers op 505, bijna evenveel als vorig jaar. “Daar zijn we zeer tevreden mee. We zitten daarmee ook aan onze limiet. Bij veel meer deelnemers heb je een groter parcours nodig met grotere obstakels. Daar moet je wel de ruimte voor hebben”, aldus Tijbout.