Bedenkers Stadsparkinitiatief: Wacht niet met voedselbos

· leestijd 1 minuut Algemeen

KAMPEN – De bedenkers van het Stadsparkinitiatief naar een Kloppend Groen Hart zijn blij met het ‘perspectief voor herinrichting van het Stadspark’ dat maandag (vandaag) wordt voorgelegd aan de Commissie Ruimtelijke Ontwikkeling. Wel zouden de plannen in hun ogen sneller kunnen worden uitgevoerd en op sommige punten zorgvuldiger.

Zo zouden de initiators graag zien dat al komend voorjaar een kleinschalige start wordt gemaakt met het voedselbos. “De ontwikkeling in vijf jaar tijd duurt te lang, terwijl er nu een momentum is.”

Wat betreft de kwaliteit en zorgvuldigheid stellen de sympathisanten van het Stadspark initiatief dat bij de keuze voor de schouwpaden de kwaliteit leidend zou moeten zijn en: ‘niet de handboeken voor gemeentelijke onderhoudsnormen’. “Ook de verharding van paden en de multifunctionele weide kan wat ons betreft zo minimaal mogelijk. Om te voorkomen dat er alsnog grootschalige evenementen zoals een kermis in het park sluipen”, zo schrijven ze. Verder zien de initiators graag dat de gehele Broedersingel in het ontwikkelingsperspectief wordt meegenomen.

Een ander punt betreft het budget. Daarover schrijven ze: “Er is geen budget opgenomen voor de ontwikkeling van het Voedselbos en herontwikkeling locatie Jehovah Getuigen Kampen. Onze vraag is om dit wel te doen, zodat de initiatiefnemers een budget hiervoor door middel van eigen inzet kunnen cofinancieren. Voor particuliere fondsen is de financiële steun van een gemeente in veel gevallen een voorwaarde om maatschappelijke initiatieven te ondersteunen.”

“Nadat de Raad zich heeft uitgesproken beogen we om zo snel mogelijk te starten met een viertal deelprojecten: verplaatsing en vernieuwing van het skatepark, de inrichting van het voedselbos, een plan voor de herontwikkeling van de vrijkomende locatie van de Jehovah Getuigen Kampen en de ontwikkeling van het clubhuis van duikvereniging de Oester. Het perspectief wat nu voorligt kan wat ons betreft met deze aandachtspunten doorgang vinden.”