Veerkrachtig Reflex knokt zich langs VCN

KAMPEN - De volleyballers van Zalsman/Reflex hebben zich zaterdag gerevancheerd voor de 3-0 afgang bij Donitas. Thuis tegen Maatwerkers VCN werd een 3-2 zege binnengesleept.

Voorafgaand aan de wedstrijd werd de garderobe met teamkleding bij Reflex weer wat uitgebreid. Met nette team polo’s gesponsord door Jansma en Hendriks Advocaten zijn de spelers tegenwoordig voor en na de wedstrijden goed herkenbaar. Tijdens de wedstrijd kunnen de volleyballers gebruikmaken van trainingspakken gesponsord door de hoofdsponsors Zalsman en SALED.

Met een niet geheel fitte selectie verscheen Reflex in de eigen hal. Toch waren alle selectiespelers gereed voor de wedstrijd tegen VCN. Reflex kende een goede start en nam snel een 5-2 voorsprong. Daarna ging het een stuk moeizamer. De pass kwam niet lekker aan en de aanvallen werden niet goed afgemaakt. Met vechtlust en een goede invalbeurt van Robin van Capelle werd het toch een spannende eerste set. Toch sleepten de bezoekers de eerste set binnen met 26-28.

Ook in de tweede set ontbeerde Reflex het juiste ritme. Opnieuw maakte de ploeg teveel fouten en kon de tegenstander gemakkelijk tot scoren komen. VCN pakte ook de tweede set (22-25). Daarna kreeg Reflex de juiste schwung te pakken. Via een goede service, sterke passing en meer scorend vermogen trok Reflex het initiatief naar zich toe. Met 25-20 werd de derde set binnengesleept en dat gaf een fikse dosis vertrouwen voor de rest van de partij. Gesteund door het publiek pakte Reflex de vierde set met ruime cijfers (25-16). Ook de beslissende vijfde set werd een prooi van de Kamper formatie (15-10). Reflex staat achtste in de topdivisie, maar heeft wel een wedstrijd minder gespeeld.

Informatiemoment nieuwbouwappartementen Erfgenamenstraat Algemeen Ingezonden 24 apr, 13:15
Vrouwenkracht geëtaleerd via het moederschap bij Stedelijk Museum Kampen Algemeen 24 apr, 11:11
Column Ondernemen in Kampen: Worden we binnenkort allemaal honderd? Algemeen 24 apr, 08:00