Afbeelding

Fabeldieren en Kunstenaarsboekjes maken in de Bibliotheek

· leestijd 1 minuut Cultuur

De Kinderkunstacademie biedt 2 Kunst workshops aan voor kinderen in de Herfstvakantie. Kinderen kunnen voor 1 workshop kiezen maar ze kunnen ze ook allebei doen. In de eerste workshop die om 13 uur van start gaat bedenk en maak je jouw eigen Fabeldier. Fabeldieren komen in verschillende culturen voor; zo hadden de Oude Egyptenaren bijvoorbeeld de Sfinx, half leeuw, half mens. De Eenhoorn, een fabeldier uit de middeleeuwen zie je nu weer overal terug. In sprookjes komen ook fabeldieren voor die kunnen praten zoals “De gelaarsde kat”. In deze workshop bedenk jij jouw eigen fabeldier; hoe ziet hij eruit, waar leeft hij en welk geluid maakt hij of zij? Alles wat jij erbij bedenken kunt geef je vorm in een tekening gecombineerd met een collage van jouw eigen fabeldier.

In de 2e workshop maken we Kunstenaarsboekjes. Je creëert zelf de pagina’s van een uniek boekje. Je maakt het boekje met verschillende materialen die je kunt combineren. Hierdoor kan je van alles uit proberen op papier. Wist je dat je met letterstempels behalve woorden ook beelden kunt maken? Je maakt ook een kaft en de pagina’s worden gebundeld tot jouw eigen kunst boekje.

Je word geholpen door Ellen van der Schaaf en Lydia Roelofsen, beeldend kunstenaars en docenten uit Kampen. Zij bieden Kinderkunst en cultuurlessen aan op verschillende locaties in Kampen. Tijdens de lessen leer je thema’s uit de beeldende kunst en cultuur kennen en creëer je je eigen kunst.

Datum: Dinsdag 23 oktober. De workshop ‘Fabeldieren’ is van 13.00 t/m 15.00. De workshop ‘Kunstenaarsboekje’ is van 15.00 t/m 17.00. Plaats: Dirk van Sliedregtzaal op de 2e verdieping van de Stadskazerne.