Afbeelding

Groenproject in Zalk succesvol

Algemeen

ZALK - Het groenproject in Zalk dat twee jaar geleden is gestart, draait inmiddels naar volle tevredenheid. Er doen circa 30 vrijwilligers aan mee. Ze maaien het gras op diverse locaties in het dorp en schoffelen in het gemeentelijk groen. Ook worden de hondenpoepzakjes opgehangen en de vuilnisbakken geleegd.

Een belangrijk onderdeel is het onderhoud op en rond het kerkhof. De vrijwilligers ontvangen daar veel complimenten over, niet alleen van dorpsbewoners maar ook van bezoekers buiten het dorp.

Omdat Zalk deze taken van de gemeente heeft overgenomen krijgt Zalk voor het project jaarlijks een bedrag van 9.500 euro. De kosten van brandstof, aanschaf van gereedschap en onderhoud aan de machines moeten daar ook van betaald worden. Omdat dit project een pilot was die twee jaar liep, heeft de gemeente op 25 september meegedeeld dat de overeenkomst met vijf jaar wordt verlengd.

Aan de gemeente is gevraagd om enkele bladvangers te plaatsen. Het is geen gemeentelijk beleid om hierin te voorzien, maar omdat Zalk zelf het groenonderhoud in het dorp uitvoert, heeft de gemeente een aantal hekwerken ter beschikking gesteld.