Afbeelding
Henk Zwart

E-meeting in Kamperveen

· leestijd 1 minuut Algemeen

E-meetings in Kamperveen

Sinds september worden er in het kerkje in Zuideinde op elke eerste zondag van de maand een dienst gehouden met een compleet andere opzet dan de huidige kerkdiensten. Het zijn de zogenoemde E-meetings.

De E staat voor everybody, een meeting dus voor iedereen, jong en oud, klein en groot. Maar met name jongeren zullen door de opzet van de E-meeting worden aangesproken. De bijeenkomst zal ongeveer een uur duren.

In een kerkdienst is er vaak vooral sprake van ‘eenrichtingsverkeer’ waarbij de spreker zich richt tot de bezoekers van de bijeenkomst. Het ‘eenrichtingsverkeer’ moet veranderd worden in een wisselwerking tussen bezoekers en spreker waardoor de bezoekers actiever bij de dienst betrokken worden.

Ook de opstelling in de kerk is anders: Er zijn zitjes in de kerk in plaats van de lange banken of de rijen stoelen. Koffie, thee en fris staan op elke tafel klaar. Het zal duidelijk zijn dat hierdoor ook een andere sfeer ontstaat. Zeg maar: wat minder ‘kerks’.

Onder leiding van een band wordt een aantal liederen gezongen (vaak uit Opwekking). De liederen worden via de beamer vertoond op een scherm.

Er is een uitleg over een Bijbelgedeelte en wat dit Bijbelgedeelte voor ons in 2018 betekent. Die Bijbeluitleg is ook praktisch toepasbaar.

Vaak is er iemand die een getuigenis van zijn of haar geloof aflegt. In november is dat Jelte Boersma uit Hulshorst. Hij kreeg op z’n 14de een hersentumor en was door de artsen ten dode opgeschreven. Toch leeft hij tien jaar later nog steeds en Jelte dankt God hiervoor. Hij zal daar zelf het een en ander over vertellen.

De spreker in deze dienst is Laurens Oosterbroek uit Kamperzeedijk. Vanzelfsprekend worden er ook aan het eind nog enkele liederen gezongen en zal de band zelf nog wat voorspelen. Zoeken naar een nieuwe vorm voor een kerkdienst is een uitdaging. Daarom: kom en beleef het mee. Laat je verrassen!

De E-meeting wordt gehouden op zondag 4 november en we beginnen om half tien (9.30 u).

Afbeelding
Passieconcert door CMV Euphonia Wilsum in de Hoeksteen IJsselmuiden (3 foto's) Algemeen instagram 11 uur geleden
Afbeelding
Django Wagner zegt af voor Sail Kampen 2024 en wordt vervangen door Henk Dissel Algemeen 13 uur geleden
Ook bij regen houdt je het droog bij Sail Kampen 2024.
Enorme paraplus boven evenemententerrein houden bezoekers Sail Kampen 2024 droog Algemeen 13 uur geleden
Afbeelding
Luchtbeelden tonen opbouw indrukwekkend evenemententerrein van Sail Kampen 2024 Algemeen 16 uur geleden
Afbeelding
Leg jij het gevoel van Sail Kampen 2024 vast op foto? Stuur je foto in en win. Algemeen gisteren
Afbeelding
Wie wil De Brug bezorgen in de binnenstad van Kampen? (En enkele andere wijken) Algemeen gisteren
Een eigen moestuin; Alex oefende er in Kampen al mee, maar straks heeft hij een immense moestuin voor eigen biologische teelt (foto: Attest Communicatie)
Freelancer De Brug vertrekt naar Bulgarije (8): Natuurlijk wil ik ook een eigen moestuin Algemeen 27 mrt, 15:57
Afbeelding
Koggejournaal: Nieuw Vaarseizoen Algemeen 27 mrt, 15:46
Andries Heidema
Provinciale Staten wil verder met Commissaris van de Koning Andries Heidema Algemeen 27 mrt, 15:41