Afbeelding

Bibliotheek Kampen geeft boeken cadeau

· leestijd 1 minuut Algemeen

KAMPEN – De landelijk campagne ‘Nederland leest’ gaat donderdag 1 november van start. Dit jaar geen herdruk van een klassieke titel, maar een culinair geschenkboek dat exclusief voor de Bibliotheek is samengesteld: ‘Je bent wat je leest’. Bibliotheek Kampen geeft er 1.648 cadeau.

Over voeding valt zoveel te schrijven. Het is in veel romans een belangrijk motief, daarnaast behoren kookboeken tot de populairste genres. Want we zijn wat we eten en dit geldt zeker voor leesvoer. De Bibliotheek Kampen geeft daarom in november een geschenkboek cadeau, “vol sappige verhalen, verfrissende passages en een zoete afsluiter”, aldus de Bibliotheek. De auteurs zijn vijf smaakmakers die het thema vanuit hun eigen deskundigheid en ervaring benaderen. Topkok Pierre Wind schrijft bijvoorbeeld over zijn specialisme koken. Roseanne Hertzberger, bekend van haar spraakmakende boek ‘Ode aan E-nummers’, geeft een wetenschappelijk tintje aan het thema voeding.

Bibliotheek geeft 1648 boeken cadeau

Bibliotheek Kampen geeft 1.500 exemplaren van ‘Je bent wat je leest’ cadeau aan haar leden. Voor slechtzienden zijn 20 grootletter uitgaven ingekocht. Nederland Leest richt zich ook op jeugd van 11 tot en met 13 jaar. De groepen 7 en 8 van twee Kamper basisscholen en de klassen 1 en 2 van het Ichthus College, afdeling VMBO ontvangen 128 exemplaren van de speciale jeugdeditie ‘Graaf Sandwich’ via school, een boek van Jan Paul Schutten vol etenswaardigheden, met illustraties van Jeroen Funke.

Gezond cadeau

Het uitreiken van de cadeauboeken start op 1 november om 14.00 uur. De cadeauboeken bevinden zich in Leescafé Paatje, op de eerste etage van de Stadskazerne. Bij elk boek krijgt u een appel of een mandarijntje. Deze worden  zolang de voorraad strekt aangeboden door Van Lente Groente & Fruit, Catering & Verhuur.

Broederkerk
Regiobijeenkomst van stichting 'Kom over en help' Algemeen 10 uur geleden
Wethouder Richard Boddeus neemt de handtekeningen in ontvangst
Actiegroep Muziekpad bestendigt protest met honderden handtekeningen Algemeen 18 uur geleden
Een eigen moestuin; Alex oefende er in Kampen al mee, maar straks heeft hij een immense moestuin voor eigen biologische teelt (foto: Attest Communicatie)
Freelancer De Brug vertrekt naar Bulgarije (8): Natuurlijk wil ik ook een eigen moestuin Algemeen 27 mrt, 15:57
Andries Heidema
Provinciale Staten wil verder met Commissaris van de Koning Andries Heidema Algemeen 27 mrt, 15:41
Het pronkstuk van Hanneke Peters, aldus zoon en dochter Frank en Dorien Peters.
Hanneke Peters exposeert postuum in Margaretha (5 foto's) Algemeen 27 mrt, 11:22
Afbeelding
>>Video<< Beschilderde balklagen uit 17e eeuw ontdekt in rijksmonument Vloeddijk Algemeen 27 mrt, 11:05