Afbeelding

Sabotage houdt zeilschip Jannes van Campen aan de kade

· leestijd 1 minuut Algemeen

KAMPEN - Even bizar als mysterieus; zeilschip Jannes van Campen blijft deze winter noodgedwongen aan de kade wegens een opmerkelijke sabotage. Bij aankomst van onze verslaggever loopt een zichtbaar geïrriteerde en onrustige kapitein over zijn schip. “Het is niet voor te stellen wat je hier binnen aantreft.” begint eigenaar en kapitein Hans Hulsebos. “Op het eerste gezicht leek er niet veel aan de hand, al viel direct op dat het stuurwiel van zijn plaats was weggerukt. Bij een verdere inspectie bleek er veel meer aan de hand.”

Hij schudt zijn hoofd. “Het komt er op neer dat het hele schip overhoop gehaald is en we weten eigenlijk niet waar we moeten beginnen met deze puinzooi.” Na een korte rondleiding door het schip kijken we elkaar vol verbazing aan en zijn ook wij verbijsterd. Het stuurwiel is uiteindelijk niet verdwenen maar in het schip elders aan de wand bevestigd, er zijn ruimtes toegevoegd en het is onduidelijk hoe het stuurwiel is los te krijgen. Er zijn aanwijzingen en aanknopingspunten maar enige logica lijkt daarin vooralsnog te ontbreken. “Persoonlijk denk ik dat je hier enig inzicht voor moet hebben en dat je als een team moet werken” gaat Hulsebos verder.

Wanneer we vragen naar wie dit op zijn geweten zou kunnen hebben blijft het even stil. “Het lijkt erop dat iemand ons uit wil dagen, al zie ik geen enkele reden waarom dat leuk zou zijn”. Een zieke grap dan? “Ik weet het niet en eerlijk gezegd maakt me dat op dit moment niet zoveel uit. Het stuurwiel moet terug! In het voorjaar begint ons zeilseizoen weer en dan willen we voor onze gasten klaar kunnen staan”. Op dit moment wordt er volop onderzoek gedaan naar het voorval en men verwacht dat dit tot 1 november zal gaan duren. “Daarna kunnen we alle hulp gebruiken om dit mysterie te ontrafelen en te zorgen dat het stuurwiel terugkomt op de plek waar deze hoort.” besluit Hulsebos.

Fans van escaperooms kunnen vanaf 1 november EscapeschipKampen spelen. Reserveren kan via www.escapeschipkampen.nl, 4-8 personen per spel. Prijs: 115 euro per groep/spel.

Artist impression Erfgenamenstraat
Informatiemoment nieuwbouwappartementen Erfgenamenstraat Algemeen Ingezonden 10 uur geleden
De roze entree in de dependance van SMK waarna men zich herboren voelt
Vrouwenkracht geëtaleerd via het moederschap bij Stedelijk Museum Kampen Algemeen 12 uur geleden
Afbeelding
Column Ondernemen in Kampen: Worden we binnenkort allemaal honderd? Algemeen 15 uur geleden