Afbeelding
Daan Anthony

Veel strijd en weinig kansen bij IJsselderby

· leestijd 1 minuut Sport

(door Gerard Meijeringh)

’S-HEERENBROEK – De IJsselderby tussen ’s-Heerenbroek en Wilsum is zaterdag geëindigd in een logische 0-0 eindstand. Daarmee kon ’s-Heerenbroek onmogelijk tevreden zijn. De ploeg speelde geruime tijd met een man meer, nadat Sander van der Sluis met rood werd weggestuurd.

’s-Heerenbroek had in het begin het betere van het spel. De ploeg oogde gretiger en had veelvuldig de tweede bal. Tot kansen leidde dit echter niet. In de loop van de eerste helft kreeg Wilsum meer controle.

Na rust trok Wilsum de goede lijn door, maar na ruim een uur spelen kwam Wilsum met tien man te staan. Sander van der Sluis kwam lomp in bij een tegenstander en werd met een directe rode kaart weggestuurd. Het hard werkende Wilsum slaagde er daarna in om schadevrij de finish te halen.

Wilsum-trainer Han Hanekamp was blij met het punt. “Na de rode kaart hebben we het fantastisch opgepakt en keihard geknokt. ’s-Heerenbroek gooide de ballen erin, maar we hebben goed verdedigd. Ik ben blij met een punt. Het geeft vertrouwen dat we ook met tien man de nul kunnen houden. Daarentegen moeten we aanvallend nog wel stappen zetten. Verdedigend gaat het steeds beter, maar aanvallend hebben we te weinig gebracht.”

Voor ’s-Heerenbroek was de 0-0 tegen Wilsum alweer de vierde remise in deze competitie. “En ik ben wederom teleurgesteld. Ik heb vier keer het gevoel gehad van verlies. We gaven vandaag niets weg en op het middenveld waren we de bovenliggende partij. Maar twintig meter voor de goal hield het op. De eindpass was niet goed”, aldus ’s-Heerenbroek-trainer Wim Groen.

Afbeelding