Zalk wint voor tweede keer op rij

ZALK – Als promovendus doet Zalk het tot dusver uitstekend in de derde klasse C. Zaterdag boekte de formatie van trainer Gerrit Hamer een 2-3 zege bij Hatto Heim. Zalk is terug te vinden op een verdienstelijke zevende plek op de ranglijst.

Hatto Heim had in het eerste kwartier iets meer balbezit, maar Zalk vond dat prima. De ploeg wachtte op fouten van de tegenstander om vervolgens toe te slaan.

Gaandeweg kwam Zalk steeds beter in de wedstrijd. In de 31ste minuut kwam Zalk aan de leiding. Aart Schreuder passeerde een tegenstander en had vervolgens een goede voorzet in huis. Gerben Hamer kopte vervolgens tegendraads raak. In de 40ste minuut volgde de tweede treffer van Zalk. Na een strakke corner van Michel Hamer haalde Jeroen van den Bosch vervolgens met links doeltreffend uit. Vlak voor rust nam Menno van der Worp namens Zalk net iets teveel tijd. Hij passeerde een tegenstander. Vervolgens werd zijn schot geblokt, waarna de bal net over het doel vloog.

Negen minuten na rust leek Zalk helemaal op rozen te zitten. Uit een voorzet van Gerben Hamer kopte Menno van der Worp bij de tweede paal de 0-3 binnen. Het duel leek beslist, maar Hatto Heim kwam toch nog gevaarlijk dichtbij. Zalk kwam nog meer onder druk te staan. De thuisploeg kwam terug tot 1-3 via een rake strafschop na een handsbal. In de 86ste minuut werd het ook nog 2-3. De arbiter trok maar liefst acht minuten blessuretijd bij, maar Zalk kwam niet meer in de problemen.

Trainer Gerrit Hamer was vooral content met de goede organisatie van zijn ploeg. Jeroen van den Bosch speelde achterin een zeer sterke wedstrijd. “We kregen zelfs complimenten van de trainer van Hatto Heim. Hij zei dat Hatto Heim in de competitie nog geen ploeg is tegengekomen die zo goed in de organisatie speelt als Zalk. Dat is toch een mooi”, aldus Hamer.

Luchtbeelden tonen opbouw indrukwekkend evenemententerrein van Sail Kampen 2024 Algemeen 3 uur geleden
Leg jij het gevoel van Sail Kampen 2024 vast op foto? Stuur je foto in en win. Algemeen 11 uur geleden
Wie wil De Brug bezorgen in de binnenstad van Kampen? (En enkele andere wijken) Algemeen 12 uur geleden