KHC op de valreep onderuit

VRIEZENVEEN – KHC heeft zaterdag met 2-1 verloren bij DOS ’37. Een vervelende nederlaag. De winnende treffer van de ploeg uit Vriezenveen viel in blessuretijd. Toch was de zege niet onverdiend, gezien de zeer matige eerste helft van KHC.

KHC rommelde in de eerste helft maar wat aan. De ploeg gaf veel te veel ruimte weg en speelde slordig. In de 7e minuut kwam KHC goed weg. Keeper Roy van Dijk wist een inzet via de lat onschadelijk te maken. Ook daarna leidden slordigheden tot kansen voor DOS ’37. In de 17e minuut viel de logische 1-0. Jeffrey de Nooijer leverde bal zo maar in op het middenveld. De thuisploeg profiteerde gretig.

Pas in de 38ste minuut was er een goede kans voor KHC. Romano Luhukay speelde zich goed vrij, maar zag de vrijstaande Karim Gabara over het hoofd. Lukukay liep zich vervolgens vast.

In de tweede helft was het beeld geheel anders. Leroy Knol kwam voor Tallha Özen en hij bracht wat meer vaart in de aanval van de bezoekers. KHC oogde als herboren en deelde de lakens uit. De ploeg was gevaarlijk, maar ook DOS ’37 was dreigend in de counter en raakte twee keer het aluminium. In de 80ste minuut kwam KHC toch langszij. Na een goede pass van Gabara scoorde De Nooijer de gelijkmaker.

KHC ging daarna vol op de aanval spelen en kreeg het deksel op de neus. Zelf verzuimden de bezoekers om op voorsprong te komen. In de blessuretijd leidde een fout in de verdediging tot de 2-1 van DOS ’37.

Informatiemoment nieuwbouwappartementen Erfgenamenstraat Algemeen Ingezonden 24 apr, 13:15
Vrouwenkracht geëtaleerd via het moederschap bij Stedelijk Museum Kampen Algemeen 24 apr, 11:11
Column Ondernemen in Kampen: Worden we binnenkort allemaal honderd? Algemeen 24 apr, 08:00