Afbeelding

Meubelmakerij en Houthandel Wielink maakt unieke meubels op maat

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

Wie op zoek is naar een uniek en op maat gemaakt kwaliteitsmeubel is bij Meubelmakerij en Houthandel Wielink aan het juiste adres. Kasten, dressoirs, tv-meubels, (eet)tafels of scheidingswanden; het in Mastenbroek gevestigde bedrijf heeft jarenlange ervaring in het maken ervan. “Nagenoeg alle wensen op het gebied van hout kunnen wij realiseren”, vertelt eigenaar Egbert Blankvoort.

Om die wensen goed in kaart te krijgen én houden, onderhoudt de meubelmakerij tijdens het hele productieproces contact met de klant. Gekeken wordt naar de gewenste stijl - van bijvoorbeeld modern, klassiek, industrieel tot een landelijke uitstraling - en naar kleur en afwerking. Qua houtsoort zijn de mogelijkheden eveneens groot. Te denken valt aan massief Europees eikenhout, Amerikaans notenhout, maar ook apartere soorten als iroko-teak en zebrano.

“Tijdens het eerste gesprek kijken we wat de klant precies zoekt”, legt Blankvoort uit. “In onze showroom kunnen we ook een aantal voorbeelden laten zien. Soms hebben ze zelf al een ontwerp of concrete ideeën. Verder kijken we op locatie waar en in welke setting het meubel komt te staan. Daarna werken we de ideeën uit in een 3D-tekening.”

Ook na aanvang van de productie is de klant welkom om de vorderingen bij te houden. “Ze mogen in onze meubelmakerij komen kijken hoe het meubel wordt opgebouwd”, vertelt Blankvoort. “Zo kunnen we ook nog kleine details bespreken en waar gewenst wijzigen. De ervaring leert dat een bezoek aan de werkplaats erg bijdraagt aan de beleving van het product.”

Wie op zoek is naar een leuke en leerzame stage kan eveneens aankloppen bij Meubelmakerij en Houthandel Wielink. Het bedrijf is een erkende BBL-leerplek. Ook snuffelstages zijn mogelijk.

Meer info op: www.meubelmakerijwielink.nl.

Afbeelding
Afbeelding