Tennekes

Matige eerste helft breekt ongelukkig IJVV lelijk op

IJSSELMUIDEN – Voor het tweede achtereenvolgende weekend is IJVV tegen puntenverlies aangelopen. Nadat de ploeg bij WVF bleef steken op 0-0 werd afgelopen zaterdag met 0-1 verloren van Sparta Enschede. Door deze nederlaag zijn de IJsselmuidenaren gezakt naar de vierde plek in de tweede klasse H. “We staan waar we horen te staan. Als we niet compleet zijn, krijgen we het lastig”, aldus IJVV-trainer Eduard Lindeboom.

Lindeboom werd ook dit keer geconfronteerd met veel blessureleed. Naast de geblesseerden Tim Roeland en Gerjon van den Berg kon Lindeboom ook geen beroep doen op Siebren Visscher. Tot overmaat van ramp kon Eddo Wesselink niet spelen vanwege griep. Positief was de terugkeer van Hicham Ziyech. Vorige week hadden Lindeboom en de technische commissie van IJVV een goed gesprek met Ziyech.

IJVV had het enorm lastig in de eerste helft. Sparta Enschede trok al snel het initiatief naar zich toe, zonder tot kansen te komen. In de 37ste minuut kwamen de tukkers toch op voorsprong. Roland te Morsche schoot raak uit een corner van Danny Reinders. “Sparta zette veel druk op de bal. We kregen geen ruimte om ons positiespel te spelen. We kwamen niet aan voetballen toe. We werden overklast op het middenveld, maar toch kreeg Sparta weinig kansen. De voorsprong van Sparta was terecht, maar het doelpunt viel wel uit het niets”, aldus Lindeboom.

Voor de tweede helft bracht Lindeboom Ziyech. Hij bracht de nodige aanvallende impulsen. Al snel kwam Sparta Enschede met tien man te staan. In de 48ste kreeg Kevin Krommedijk zijn tweede gele kaart toen hij aan de noodrem trok bij een doorbraak van Lenhard de Velde. “Daarna kakte Sparta in en waren wij de bovenliggende partij", aldus Lindeboom. Even later kwam Sparta Enschede goed weg bij een overtreding van Sander Thomas op Willem Bel. Tot ongenoegen van IJVV bleef een tweede gele kaart voor de speler van de bezoekers uit. Het zat IJVV niet mee. Een treffer van Özhan Kardag werd afgekeurd wegens buitenspel, tot onvrede van IJVV. Vervolgens lieten de IJsselmuidenaren enkele goede kansen liggen en ging de bal niet op de stip toen Kardag werd vastgepakt in het strafschopgebied.

Zo bleef een terechte gelijkmaker uit en ging IJVV voor de tweede keer deze competitie onderuit. “We hadden minimaal een punt verdiend en hebben kansen genoeg gehad. Maar in de eerste helft hebben we het laten liggen”, was de conclusie van Lindeboom.