Afbeelding

Slagerij van Campen steunt Hongarije-project De Hoeksteen

Partnerbijdrages

Hervormde gemeente De Hoeksteen is al jaren actief in Hongarije met een succesvol project, waarbij de leefomstandigheden voor verstandelijk gehandicapten in het plaatsje Dunaalmás worden verbeterd. Ook dit keer werd dit project gesteund door Slagerij van Campen.

De Hoeksteen zet zich al jarenlang in om het gehandicaptenhuis voor mannen in het Hongaarse Dunaalmás op te knappen. Dat begon in 2005 met een jongerenproject. Jongeren van De Hoeksteen deden toen allerlei klusjes. In 2010 werd het project door volwassenen van De Hoeksteen overgenomen. Verschillende afdelingen werden opgeknapt en vervolgens werd er een grote gaarkeuken gerealiseerd in het gehandicaptenhuis. Dat was de grootste klus. Sinds enkele jaren is de groep van De Hoeksteen bezig om een gastenverblijf te realiseren.

Het geld voor het Hongarije-project wordt binnengehaald via verschillende acties. Al jarenlang verkoopt De Hoeksteen balkenbrij van Slagerij van Campen voor dit goede doel. Onlangs werd er maar liefst 110 kilo balkenbrij verkocht. Samen met de worstenverkoop was dit goed voor een opbrengst van 2.000 euro. Daarnaast heeft Slagerij van Campen ook een Philips-TV (42 inch) beschikbaar gesteld voor het tehuis. Het project wordt ook ondersteund door andere sponsors.

Binnenkort vertrekt een groep van twintig vrijwilligers van De Hoeksteen naar Dunaalmás. Daar wordt het gastenverblijf op de zolder afgemaakt. Het is de laatste klus van de groep in het Hongaarse gehandicaptenhuis. Het project is straks helemaal afgerond. De groep gaat op zoek naar een nieuw project.

Voorzitter Theo Rietkerk van Go-Ahead noemde de handelswijze van Jubbega 'kwalijk'
KNVB fluit Jubbega terug: competitie dient uitgespeeld te worden Sport 17 uur geleden
Afbeelding
Zalk geef zich niet zomaar gewonnen in Lemele Sport 22 apr, 22:15
Afbeelding
Burgers gezocht die samen een boerderij op willen richten (3 foto's) 3 foto's instagram 22 apr, 13:21

Abonneer gratis

op de digitale krant en ontvang
deze wekelijk in je mailbox.