Afbeelding

Eko-boerderij De Eerste

· leestijd 1 minuut Algemeen

Op het vroegere strand van de Zuiderzee, vlakbij Blokzijl, staat Eko-boerderij De Eerste. Deze naam kreeg de boerderij omdat het de eerste boerderij was die in de Noordoostpolder werd gebouwd. Eerst was het een gangbaar melkveebedrijf, in 1987 werd het een biologische boerderij. In de loop van de jaren is de boerderij uitgegroeid tot een gemengd bedrijf met koeien, kippen, varkens, groenteteelt, akkerbouw en een kaasmakerij. Daarnaast heeft de boerderij een biologische boerderijwinkel.

Omdat de winkel wat afgelegen lag voor veel consumenten begon in 1992 de bezorgdienst. Producten uit de winkel worden sindsdien bij klanten thuis geleverd in een cirkel van zo’n 25 kilometer rond de boerderij. De boerderijwinkel is sinds die tijd meerdere keren vergroot en heeft inmiddels een volledig assortiment biologische producten. Ook de thuisleveringen zijn flink uitgebreid. Inmiddels rijdt de gekoelde vrachtauto vijf dagen per week verschillende routes, waaronder iedere vrijdag in en rond IJsselmuiden en Kampen.

“Het afgelopen jaar hebben we flink verbouwd” aldus Erik Ploer, mede-eigenaar van Eko-boerderij De Eerste. “De winkel, de koelingen en de vriescel zijn bijna verdubbeld in oppervlakte, wat het inpakken van bestellingen veel makkelijker maakt. Nu we ook een nieuwe vrachtauto gekocht hebben voor onze routes kunnen we weer groeien. Het bezorgen van boodschappen bij klanten is inmiddels een flinke tak van ons bedrijf geworden. Bij sommige gezinnen in Kampen en IJsselmuiden komen we al 25 jaar wekelijks bezorgen!”

Voor meer informatie, het aanmelden voor de nieuwsbrief of het aanvragen van een gratis en vrijblijvend prijsbestelboek:

Eko-boerderij De Eerste

Uiterdijkenweg 64

8316 RT Marknesse

bestelling@ekodeeerste.nl

www.ekodeeerste.nl

Openingstijden winkel: dinsdag t/m vrijdag van 09.30 tot 17.30 uur, op zaterdag tot 16.00 uur.