Deze editie van Raadspraat is geschreven door Niels Jeurink.
Deze editie van Raadspraat is geschreven door Niels Jeurink.

Het gaat goed met het Groene Hart: hoe komt het eruit te zien?

· leestijd 1 minuut Algemeen

Het gaat goed met het Groene Hart van Kampen! GroenLinks is blij met het nieuwe ‘Ontwikkelingsperspectief’, zo heet het plan voor de toekomst van het park. Het wordt een park van iedereen, waar het groener wordt omdat er minder bebouwing komt. En het wordt veiliger omdat er minder gemotoriseerd verkeer komt. Allemaal aspecten die we belangrijk vinden.

We zijn allereerst erg blij voor de skaters, die de mooie nieuwe skatebaan krijgen waar ze al zo lang op wachten. Op de hoek van de Cellesbroeksweg en de Broedersingel, een plek waar ze zichtbaarder zijn dan nu. Dat is belangrijk voor de skaters die graag hun kunsten aan het publiek willen laten zien en daarmee anderen inspireren.

Bezoekers parkeren hun auto bij de Hanzepraktijk of op het Burgemeester Berghuisplein. Mensen die slecht ter been zijn kunnen de parkeerplaats aan de Korteweg gebruiken. Die is nu nog van de Jehova’s Getuigen maar zij zijn van plan het Groene Hart te verlaten.

Hun parkeerplaats kan straks dus openbaar worden. GroenLinks vindt het belangrijk dat auto’s straks niet verder kunnen komen dan die parkeerplaats. De Broedersingel wordt al autovrij en wat ons betreft gaat hetzelfde gelden voor de Buitensingel. Goed voor de verkeersveiligheid rond de kinderboerderij en de natuurspeelplaats. En goed ook voor het beeld, al die geparkeerde auto’s die je nu vaak langs de Buitensingel ziet doen toch afbreuk aan het fraaie park?

Op het grote terrein van het oude zwembad komen straks een ligweide en een voedselbos. GroenLinks is blij met het voedselbos; het wordt een vrij toegankelijke plek waar je kunt leren hoe je gezond voedsel kunt verbouwen. Én daarvan -ook letterlijk- de vruchten kunt plukken. We wensen de initiatiefnemers daarbij veel succes toe!

We zien graag dat het gebied straks ook natuurvriendelijk beheerd wordt. Dat is belangrijk voor planten en dieren die in het bos en langs de watergangen leven. En die we dan dus in hun natuurlijke leefomgeving kunnen bekijken en bewonderen.

Aan al die mooie ideeën hangt zoals altijd wel nog een prijskaartje. Als de gemeenteraad op 14 november instemt met de begroting is de financiering voor de komende jaren geregeld. Onze mooie gemeente verdient een mooi groen park voor iedereen en dat hoeft wat GroenLinks betreft zeker niet op een koopje. We zijn dan ook meer dan blij met dit plan.

Afbeelding
Gemeentelijk optreden bij ontrechting en rechtsherstel Joodse inwoners onderzocht Algemeen 11 uur geleden
Bernard van den Belt en Esther Dekker verwelkomen de leescoördinatoren van Bibliotheek op school
Feest bij bibliotheek èn basisscholen met tien jaar 'Bibliotheek op school' Algemeen 12 uur geleden
Afbeelding
Gemeentelijk optreden bij ontrechting en rechtsherstel Joodse inwoners onderzocht (5 foto's) 5 foto's instagram 13 uur geleden