Jan Noordman

Go-Ahead blijft winnen

DRONTEN – Go-Ahead Kampen blijft de overwinning aaneenrijgen. Zaterdag was asv Dronten het nieuwe slachtoffer van de Kamper eersteklasser. Go-Ahead zegevierde met 0-3. Het was de vijfde zege op rij voor de ploeg van Marco Roelofsen.

Ook in dit duel was het niet alleen hosanna bij Go-Ahead. De eerste helft verliep aanvankelijk niet naar wens. “Wij mochten in het begin het spel bepalen, maar het lukte niet om de vrije man op het middenveld te vinden. We speelden te vaak de lange bal en leden te vaak balverlies. Daardoor kwam asv Dronten beter in de wedstrijd en kregen zij de eerste kansen, maar onze keeper hield de ballen goed tegen”, aldus Go-Ahead-trainer Marco Roelofsen.

In de 33ste minuut greep keeper Tim Noordman goed in bij een inzet van Brian Harpe. Een minuut later was Noordman weer belangrijk bij een poging van Jodi de Boer. Vlak daarna liet doelman Verbrug van asv Dronten van zich spreken. Een harde kopbal van Wilbert Wessels werd prima onschadelijk gemaakt door de goalie. In de 39ste minuut had de doelman echter geen antwoord. Een schot van Nick Bakker werd geblokt. Vervolgens reageerde Wessels razendsnel door de 0-1 binnen te koppen.

In de rust maakte Roelofsen duidelijk dat het beter moest bij Go-Ahead. “Ik heb aangegeven dat we niet aan voetballen toekwamen. Vervolgens hebben we het beter opgepakt. Go-Ahead kreeg in de tweede helft steeds meer controle over de wedstrijd. De 0-2 in de 73ste minuut was een logisch gevolg. Nadat een inzet van Wessels werd gepareerd, scoorde Niek van Enk in de rebound. Go-Ahead gooide het tempo omhoog en speelde een gewonnen wedstrijd. In de 82ste minuut volgde de derde Kamper treffer. Na een vrije trap van Arjan Wiegers schoot Bram van Enk raak.

Na zes speelronden staat Go-Ahead nog steeds op een tweede plek in de eerste klasse D. “Dat had ik van tevoren niet verwacht”, aldus Roelofsen, die vindt dat de druk er zo langzamerhand wel af moet zijn bij zijn spelers na het moeizame seizoen 2017-2018. “We moeten nu beter gaan voetballen en meer lef tonen. Dat wil ik vaker zien.”

Django Wagner zegt af voor Sail Kampen 2024 en wordt vervangen door Henk Dissel Algemeen 11 uur geleden
Enorme paraplus boven evenemententerrein houden bezoekers Sail Kampen 2024 droog Algemeen 11 uur geleden
Luchtbeelden tonen opbouw indrukwekkend evenemententerrein van Sail Kampen 2024 Algemeen 14 uur geleden
Leg jij het gevoel van Sail Kampen 2024 vast op foto? Stuur je foto in en win. Algemeen 22 uur geleden
Wie wil De Brug bezorgen in de binnenstad van Kampen? (En enkele andere wijken) Algemeen 22 uur geleden
Verblijf Oekraïners in samenleving komt in nieuwe fase Algemeen 23 uur geleden
Broederkerk
Regiobijeenkomst van stichting 'Kom over en help' Algemeen gisteren
Wethouder Richard Boddeus neemt de handtekeningen in ontvangst
Actiegroep Muziekpad bestendigt protest met honderden handtekeningen Algemeen 27 mrt, 23:23
Een eigen moestuin; Alex oefende er in Kampen al mee, maar straks heeft hij een immense moestuin voor eigen biologische teelt (foto: Attest Communicatie)
Freelancer De Brug vertrekt naar Bulgarije (8): Natuurlijk wil ik ook een eigen moestuin Algemeen 27 mrt, 15:57