Afbeelding
Brian Veltman

Dieseltreinen op film

woensdag 7 november 2018 0:00

ZWOLLE - Bijna een jaar geleden heeft NS afscheid genomen van de laatste dieseltreinen. Alleen Arriva en Keolis rijden nu nog met dieseltreinen in het Nederlandse reizigersvervoer. Verder rijdt een aantal goederenvervoerders nog met diesellocomotieven. Reden voor de afdeling Zwolle van de NVBS om Raymond Naber uit te nodigen voor een filmvoorstelling op woensdag 14 november. De eerste film toont diverse treinen in Zuid-Limburg in 1980. Daarna volgen twee films uit 1996. Eén van een rit door de Achterhoek, de ander over een rit van Heerlen naar Aken. Tot slot heeft Naber een film over stoomtramlocomotief De Ooievaar die in 1989 tussen Den Haag en Delft reed.

De NVBS is de Nederlandse Vereniging van Belangstellenden in het Spoor- en tramwegwezen. De bijeenkomst van de afdeling Zwolle begint om 20:00 en wordt gehouden in Stadkamer Centrum, Zeven Alleetjes 1a in Zwolle. De entree bedraagt 2,50 euro. Zie www.nvbs.com/zwolle of kijk op Facebook.

fotobijschrift: In het laatste dienstjaar en vlak voor de elektrificatie passeert DM’90-treinstel 3443 op 3 juni 2017 de Oosterlandenweg op weg van Kampen naar Zwolle.