Afbeelding

Concert Immanuel op Eeuwigheidszondag

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

In de Burgwalkerk vindt op 25 november ’s avonds om 20.00 uur een optreden plaats van Concertkoor Immanuel. Dit met medewerking van Rien Donkersloot als begeleider op het prachtige Zwier van Dijkorgel en de solisten Simon Delorme (sopraan en lid van het Kampen Boys Choir) en Daniël Vecht, bariton.

Op deze zondagavond staat het Requiem van Gabriël Fauré centraal. Een Requiem is een mis die al vanouds wordt uitgevoerd ter nagedachtenis aan gestorvenen. In de Rooms Katholieke traditie gebeurt dit op of rond 2 november en bestaat heel lang.

De Protestantse kerken geven op Eeuwigheidszondag extra aandacht aan de gestorvenen van het afgelopen jaar. Eeuwigheidszondag is al in 1816 ingevoerd maar pas in de laatste decennia heeft het weer een wat opvallender plaats gekregen in de Protestantse kerkelijk jaar. Het leek het koor een goed idee de uitvoering van het Requiem van Fauré te laten samenvallen met Eeuwigheidszondag, die dit jaar op 25 november valt.

Dit Requiem wordt door zijn (schijnbare) eenvoud gewaardeerd door een breed publiek. Het vertolkt op een ingetogen manier hoe mensen bij het overlijden van een geliefde toch rust en troost kunnen vinden. Het koor voert ook het Stabat Mater van Josef Rheinberger uit: een werk waarin het lijden van de moeder van Jezus wordt vertolkt. Twee orgelwerken zullen de beide koorwerken omlijsten: Introduktion und Passacaglia van Max Reger en Troisième Fantaisie van Camille Saint-Saëns.

Bij de entree wordt een programmaboekje uitgereikt met tekst en vertaling. De toegang is gratis. Wel is er bij de uitgang een collecte ter dekking van de onkosten.

Abonneer gratis

op de digitale krant en ontvang
deze wekelijk in je mailbox.