Afbeelding

E-meetings in Kamperveen

Algemeen

KAMPERVEEN - In het kerkje in Zuideinde wordt op de eerste zondag van de maand een E-meeting gehouden. De E staat voor Everybody, dat wil zeggen dat de meeting voor iedereen is, al ligt het accent vooral op het bereiken en aanspreken van jongeren.

Een E-meeting is een andersoortige kerkdienst. Dat begint reeds met de opstelling in de kerk: geen lange rijen stoelen of banken, maar verschillende tafels met stoelen er omheen waardoor de bezoekers in een kring bij elkaar zitten. Op de tafel staat koffie, thee en fris.

In een kerkdienst is er vaak vooral sprake van ‘eenrichtingsverkeer’ waarbij de spreker zich richt tot de aanwezigen. In de E-meeting is er een wisselwerking tussen aanwezigen en de spreker. Zo is er het onderdeel ‘Heilige chaos’, waarbij de aanwezigen als ze dat willen zelf in actie komen.

Onder leiding van een band worden een aantal liederen gezongen die via de beamer op een scherm vertoond worden. Er is een uitleg over een Bijbelgedeelte en wat dit Bijbelgedeelte in 2018 betekent. Vaak is er naast de spreker ook nog iemand die een getuigenis van zijn of haar geloof aflegt.

Op zondag 2 december wordt er weer een E-meeting gehouden. Spreker is dan Joshi van Veen uit Harderwijk. Het onderwerp luidt: ‘Aanbidding. Komen in Gods aanwezigheid’.

De E-meeting begint om 09.30 uur.